MAJKA JELENA ČULA GLAS SINA JEDINCA KOG JE OTAC TAJNO ODVEO U ŠVAJCARSKU: Jedna stvar je NAJVIŠE MUČI
Jelena Abramović, Foto: Nenad Kostić

POTRESNO

MAJKA JELENA ČULA GLAS SINA JEDINCA KOG JE OTAC TAJNO ODVEO U ŠVAJCARSKU: Jedna stvar je NAJVIŠE MUČI

Jelena kaže da ne znšta joj je gore - da li činjenica da ne zna kada će ponovo videti svog sina, ili konstantni pozivi i odgovaranja na pitanja medija

Objavljeno: 17:21h

Jelena Abramović (32) iz Beograda, majka je dvogodišnjeg dečaka kog je, kako ona tvrdi, otac Mašan Lubarda oteo na Veliki petak i odveo u Švajcarsku bez njenog znanja. Ona za Telegraf.s potvrđuje da se sa mališanom juče čula telefonom, kao i da su postojale sumnje da će njen još uvek sadašnji suprug načiniti takav korak.

Vidno potresena, Jelena kaže da ne znšta joj je gore - da li činjenica da ne zna kada će ponovo videti svog sina, ili konstantni pozivi i odgovaranja na pitanja medija. Uz dubok uzdah, na ivici suza, objašnjava da je sve počelo u petak, kada je dete ostavila kod muža kao i svaki prethodni put, da farbaju jaja za Ukskrs. Nakon samo nekoliko sati počela je agonija. Poruke na koje nema odgovora i neznanje - gde joj se nalazi sin?

Jelena Abramović i Mašan Lubarda sa sinom
Jelena Abramović i Mašan Lubarda sa sinomfoto: Društvene mreže

- Užasno sam se osećala kad sam shvatila da ne odgovora na poruke, odmah sam pomislila da se desilo to što zapravo jeste. Mi smo prethodne godine boravili u Švajcarskoj zbog njegovog posla, ali stalno smo se vraćali, takav je bio dogovor. U Švajcarskoj je bio samo privremeni boravak, nikada se nismo dogovorili da se dete preseli preko granice - objašnjava Jelena za Telegraf.rs.

Na pitanje da li su ranije postojale sumnje da će se ovakav scenario pretvoriti u realnost, Jelena je dugo gledala u jednu tačku klimajući glavom. Tek nakon nekoliko sekundi dodaje: "Da, naravno..."

- Plašila sam se toga, on je donekle obmanuo švajcarske vlasti jer nije prijavio da je podnet zahvtev za razvod braka i da se ovde već odlučuje o tim pitanjima, kao i da je slučaj predat Centru za socijalni rad, te i da postoje procene ko je kakav roditelj. Ja sam toliko zahvalna Ministarstvu spoljne politike i nadam se da će mi pomoći da pravda pobedi jer je fokus na tome kako je dete izašlo iz Srbije bez pasoša - dodaje uplašena majka.

Mašan Lubarda sa sinom
Mašan Lubarda sa sinomfoto: Društvene mreže

Jedino olakšanje u celoj situaciji je to što je ipak na nekoliko minuta čula glas svog jedinca. Ipak, to nije bilo dovoljno da je umiri, a jedno pitanje ne prestaje da je muči.

- Juče sam čula dete samo na par minuta... Ono verovatno nije ni svesno šta se događa. Svi smo živeli zajedno sve dok nije podnet zahtev za razvod braka. On je tu informaciju prikrio. Uopšte mi nije fokus naš odnos, samo želim svoje dvogodišnje dete nazad i odgovor na pitanje kako je izašlo iz zemlje bez pasoša. On je kao otac bio dobar, ali opet kakva može biti osoba koja svoje dete otme. On je za medije komentatisao i da je dete u školici u Švajcarkoj, ali dečak jako malo priča nemački jezik, a srpski govori perfektno i vrlo je napredan za svoj uzrast - zaključuje majka mališana.

Podsetimo, Mašan Lubarda, otac kog supruga Jelena optužuje da joj je odveo sina u Švajcarsku u prvoj izjavi za medije oglasio se i naveo da je njihov sin "nikada bolje".

- U Švajcarskoj smo gde živimo. Dete je bolje nego ikad - rekao je on.

Kako se saznaje, on je sve vreme na vezi sa svojim advokatom.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je jutros da će Ministarstvo spoljnih poslova pomoći Jeleni Abramović.

- Pomoći ćemo kao Ministarstvo u okviru konzularnih aktivnosti. Pasoš je kod majke, a otac je odveo dete... Zajedno sa policijom i Ministarstvom pravde treba videti šta da se učini - rekao je Dačić gostujući na Prvoj TV.

Bonus video:

04:20

MUŽ OTEO NAŠE DETE I NA VELIKI PETAK ILEGALNO GA ODVEO U ŠVAJCARSKU! Nisam znala ništa 30 sati! Jeziva ispovest Jelene iz Beograda

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.