Više tužilaštvo ispituje ugovor Uprave grada Beograda i firme "Kentkart"
Više javno tužilaštvo, Foto: Nebojša Mandić

JAVLJENO JE

Više tužilaštvo ispituje ugovor Uprave grada Beograda i firme "Kentkart"

Tužilaštvo zahteva da mu se dostavi izveštaj o praćenju realizacije predmetnog ugovora

Objavljeno:

Po nalogu Višeg javnog tužioca u Beogradu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije formiralo je predmet radi provere informacija objavljenih na pojedinim portalima, u vezi sa sadržinom razgovora sa sastanka koji su predstavnici Uprave grada Beograda održali u gradskoj Skupštini tokom aprila 2023. godine sa predstavnicima inostrane kompanije "Kentkart".

Tužilaštvo je tim povodom poslalo Upravi grada Beograda zahtev za dostavljanje dokumentacije u vezi sa zaključenjem ugovora o pružaju usluga sa pomenutom kompanijom, kao i izjašnjenje o načinu na koji je ovaj ugovor dodeljen, odnosno zaključen.

Takođe, tužilaštvo zahteva da mu se dostavi izveštaj o praćenju realizacije predmetnog ugovora, kao i dokumentaciju o eventualno preduzetim merama i radnjama pregovora oko aneksiranja , produženja, raskida ili poništaja ugovora. Zahtevano je i dostavljanje zapisnika sa svih radnih, odnosno službenih sastanaka održanih sa predstavnicima ove kompanije, podatak da li su sastanci audio-vizuelno dokumentovani, izveštaj o svim licima prisutnim na sastancima, te da li su poznati podaci o poreklu javno objavljenog snimka, navodno nastalog na nekom od sastanaka.

Tužilaštvu treba da se dostave i sluzbene beleške, izjašnjenja predstavnika Gradske uprave koji su bili ovlašćeni za preduzimanje radnji u vezi sa regulisanjem poslovnog odnosa sa navedenom kompanijom, ukoliko su sačinjavani.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.