"BOG NAS JE BLAGOSLOVIO SA ČETVORO DECE, SAD IH NEMA": Stric stradalih mališana neutešan, moli sve građane ZA POMOĆ
Mesto nesreće, Foto: Kurir TV

tuga do neba

"BOG NAS JE BLAGOSLOVIO SA ČETVORO DECE, SAD IH NEMA": Stric stradalih mališana neutešan, moli sve građane ZA POMOĆ

Eslam čeka informacije o zdravstvenom stanju svog brata i u pripravnosti je da krene i on u Srbiju

Objavljeno:

- Abdo i Amra su se upoznali preko interneta, zaljubili i venčali pre pet godina u Egiptu, dugo su živeli u Kairu, a njihov prvi sin je odrastao sa nama - počinje priču Eslam Attia stric stradalih mališana, koji su život izgubili u stravičnom požaru u Novom Pazaru.

Brat od oca nastradale dece, koji je u teškom stanju i životnoj opasnosti, apeluje na sve građane koji su voljni da doniraju kožu njegovom bratu da se jave bolnici u Beogradu, kako bi se uradili brzi testovi i utvrdili da li je donor odgovarajuć. Operacija bi trebalo da se obavi u četvrtak.

- Živeli su u Kairu blizu naše porodice, onda su se nakon par meseci vratili u Srbiju kako bi Amra završila studije medicine. Dobila je prvo dete dečaka Zaina, zatim su ponovo došli u Kairo, a dečak je odrastao sa nama sve dok nisu morali da se vrate u Srbiju. Stalno su bili na relaciji Egipat-Srbija, posećivali su nas kad god su mogli, ali su se vraćali u Srbiju zbog Amrinih studija - priča neutešan stric stradale dece.

Kako je ispričao, jedan od njegove braće je stigao u Srbiju i pokušaće da donira kožu. Eslam čeka informacije o zdravstvenom stanju svog brata i u pripravnosti je da krene i on u Srbiju.

Kako nam je ispričao, njihova majka je veoma potresena i neko mora da vodi računa o njoj, te je planirao da on ostane u Egiptu.

1 / 3 Foto: Kurir TV

- Šta se dogodilo je tragedija, Bog nas je blagoslovio sa četvoro dece, naša srca su sada slomljena, bože daj nam strpljenja i snage da preživimo - ispričao je Eslam.

Kako kaže, majka stradale dece Amra je van životne opasnosti i njene povrede su mnogo lakše, nego kod njegovog brata.

- Mnogo ljudi je otišlo u bolnicu i želeli su da budu donatori, ali nažalost ne odgovaraju, zato molim sve dobre ljude da se jave i pomognu nam da spasimo život našem bratu - ispričao je Eslam za "Blic".

Otac i majka stradalih mališana
Otac i majka stradalih mališanafoto: Printscreen/ društvene mreže

Podsetimo, stravičan požar se dogodio u nedelju u Novom Pazaru, kada je četvoro dece izgubilo život. Jedno dete je davalo znake života, pokušana je reanimacija, ali nažalost neuspešno.

Lekari se trenutno bore za život ocu dece, egipatskom državljaninu. Kako je saopštio MUP, vatra u stambenoj zgradi u Novom Pazaru je izbila mnogo ranije pre same dojave.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.