OTKRIVEN UZROK POŽARA U STAROJ MORAVICI: Dva deteta pronađena mrtva pored peći, šestoro se SPASILO! (FOTO)
Stara Moravica, Foto: Kurir TV

TUGA DO NEBA

OTKRIVEN UZROK POŽARA U STAROJ MORAVICI: Dva deteta pronađena mrtva pored peći, šestoro se SPASILO! (FOTO)

Kako navodi izvor iz istrage, nesreća se dogodila u trenu

Objavljeno:

Požar koji je jutros izbio u jednoj porodičnoj kući u Staroj Moravici kod Bačke Topole gde je nastradalo dvoje dece staro dve i tri godine, navodno je buknuo u peći za loženje.

Požar je podsetimo, izbio oko 8.20 sati u višečlanom porodičnom domu, koji je inače porodica dobila od socijalne službe.

- Sumnja se da je do požara došlo nakon što je neka iskrica ispala iz peći za loženje koji se u trenutku, navodno, brzo proširio i zahvatio prostoriju u kojoj je bilo grejno telo - kaže sagovornik i dodaje:

- Pretposatavlja se da je dvoje dečice, koje je nastradalo bilo tik do peći, dok je iz vatrene stihije spašeno drugih dvoje mališana. Požar je buknuo u kući u kojoj živi višečlana porodica, a ostalih četvoro dece u trenutku požara bilo je u školi.

1 / 3 Foto: Kurir TV

Kako navodi izvor iz istrage, nesreća se dogodila u trenu i ukućani nisu uspeli da spasu mališane, jer su i oni iskakali kroz prozor kako bi spasili živu glavu.

- Scene su bile jezive, ulica je bila zatvorena, a čuli smo da je u kući sve izgorelo i da je porodica koja je izgubila dečicu ostala bez krova nad glavom - kaže izvor i dodaje:

- Neki članovi porodice pokušali su da se vrate u kuću, ali je crni gusti dim i velika vrata bila velika prepreka da se uđu u dom. Nakon što su vatrogasci lokalizovali požar, policija je počela da vrši uviđaj koji će utvrditi kako je došlo do nesreće.

00:14

Požar u Staroj Moravici

Prema navodi komšija za Kurir, porodica se slomila kada su videli tela svojih mališana nakon požara.

- Obdukcija će utvrditi tačan uzrok smrti mališana - kaže izvor.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.