ŽIVOTINJSKI PRETUKAO ŽANDARMA, PA PUŠTEN NA SLOBODU: Nesrećni Boris je u bolnici, supruga mu je SAMA KOD KUĆE!
Foto: Printscreen/Youtube

sramota!

ŽIVOTINJSKI PRETUKAO ŽANDARMA, PA PUŠTEN NA SLOBODU: Nesrećni Boris je u bolnici, supruga mu je SAMA KOD KUĆE!

- Sve nade polažem u tužioca. U bolnici sam. Zabrinut sam za suprugu i decu Boris Jevrosimov - kaže žandarm
Objavljeno: 16:33h

Nenad Ćurčić (32), koji je zverski pretukao žandarma Borisa Jevrosimova (33) i njegovu suprugu, pušten je da se brani sa slobode. Njegovom prijatelju Igoru Petroviću (35), koji je učestvovao u mučkom prebijanju, po odluci Višeg suda u Novom Sadu produžen je pritvor za još 30 dana, a obojica se terete za delo koje je kvalifikovano kao ubistvo u pokušaju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Jevrosimov kaže za da ne može da veruje da je Ćurčić, posle samo mesec dana u pritvoru, pušten na slobodu i da polaže velike nade u tužioca koji je istog trena uložio žalbu na tu odluku sudije.

- Pitam se samo kakav je još dokaz potreban pored video snimka na kojem se vidi kako moju ženu i mene prebijaju, pa da Ćurčić ostane u pritvoru barem do završetka suđenja. Pa, još ni veštačenja nisu gotova. Jako sam zabrinut za sigurnost supruge i porodice zato što su ostali sami kod kuće dok sam ja u bolnici – priča razočarano Jevrosimov.

MONSTRUM IZ ŽITIŠTA DOBIO 40 GODINA ZATVORA: Branio se da "nije imao nameru da ubija

Izvor u novosadskom sudu kaže da je Ćurčić pušten na slobodu zato što do sada nije osuđivan, ali je policiji u rodnom Bačkom Brestovcu poznat kao momak sklon prepirkama i tučama i narušavanju javnog reda i mira. Za razliku od njega, Petrović, koji je takođe iz Bačkog Brestovca, više puta je hapšen zbog nanošenja teških telesnih povreda i dilovanja droge zbog čega je i osuđivan.

Kolege Jevrosimova sa kojima smo pričali kivne su na odluku suda i kažu da im je od starta bilo sumnjivo ponašanje napadača koji su nakon tuče hladnokrvno dočekali interventnu jedinicu.

- Svi su se zapitali kako je moguće da su mirno sačekali naše kolege da ih uhapse. Obično se takvi napadi završavaju bekstvom počinilaca nakon par minuta iz straha od policije, a njih dvojica su tukli Jevrosimove do iznemoglosti i onda se mirno predali, što se vidi i na snimku nemilog incidenta – kažu kolege.

I dok su Jevrosimov i kolege zgrožene ovom odlukom suda, "Blic" je iz Višeg suda u Novom Sadu dobio skandalozno objašnjenje ovakve odluke.

- U krivičnom predmetu protiv osumnjičenog Petrović Igora zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda, rešenjem suda od 23. februara imenovanom je produžen pritvor koji može trajati do 30 dana iz razloga što još uvek postoje razlozi za određivanje pritvora kao što su bojazan ponavljanja krivičnog dela i uznemirenje javnosti - navodi se u odgovoru.

Razlozi za pritvor koji važe u slučaju Petrovića, međutim, ne važe za Ćurčića iako se terete za isto krivično delo.

- U krivičnom predmetu protiv osumnjičenog Ćurčić Nenada, zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda, rešenjem ovog suda od dana 22. februara imenovanom je mera pritvora zamenjena merom zabrane napuštanja stana - kuće koja će trajati dok za to postoji potreba, a sve iz razloga što je ovom osumnjičenom pritvor ranije bio određen samo zbog postojanja razloga uznemirenja javnosti, a utvrđeno je da je u međuvremenu opao intenzitet uznemirenja javnosti zbog navedenog događaja, te ne postoji potreba za merom pritvora, već se svrha može ostvariti merom zabrane napuštanja stana - kuće - navedeno je u odgovoru koji smo dobili iz Višeg suda.

Kako je utvrđeno da nema bojazni da će Ćurčić ponoviti delo, za razliku od Petrovića, nije poznato, kao i da li će uznemirenost žandarma, njegove porodice i kolega policajaca biti dovoljni za njegov povratak u pritvor.

Sve nade polažem u tužioca. U bolnici sam. Zabrinut sam za suprugu i decu

Boris Jevrosimov, žandarm.

Podsetimo, njih dvojica su u noći između 24. i 25. januara mučki prebili Jevrosimova i njegovu suprugu u Novom Sadu nakon bezazlene rasprave.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.