HAPŠENJE VEKA U SRBIJI: Evo koga je sve policija privodila! SKORO DA NEMA GRADA GDE NISU RADILE LISICE! (VIDEO)
Foto: Printskrin: Adria Media TV

ozbiljan obračun sa kriminalom

HAPŠENJE VEKA U SRBIJI: Evo koga je sve policija privodila! SKORO DA NEMA GRADA GDE NISU RADILE LISICE! (VIDEO)

Akcija je sprovedena u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Somboru, Kikindi, Zrenjaninu, Jagodini, Kragujevcu, Zaječaru, Nišu, Leskovcu i Pirotu
Objavljeno: 13:13h

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u opsežnoj akciji sprovednoj u više gradova Srbije usmerenoj na sprečavanju i suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezano za zloupotrebe u državnim organima, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i poreskom policijom uhapsili su 53 osobe i podneli krivične prijave u redovnom postupku protiv 25 lica. Akcija je sprovedena u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Somboru, Kikindi, Zrenjaninu, Jagodini, Kragujevcu, Zaječaru, Nišu, Leskovcu i Pirotu, a osumnjičeni se terete da su, od 2005. godine do danas, izvršili više krivičnih dela kojima su budžetima Republike Srbije, autonomne pokrajine Vojvodine, lokalnih samouprava u Jagodini i Lebanu i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima naneli štetu od 1.038.134.358,07 dinara, odnosno oko 10 miliona evra.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pogledajte kako su izgledala neka od 53 hapšenja:

Uhapšeni se sumnjiče da su počinili krivična dela pranje novca, poreska utaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, zloupotreba ovlašćenja u privredi, zloupotreba službenog položaja, pronevera, prevara, trgovina uticajem, primanje mita i falsifikovanje službene isprave. Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni izvršenjem krivičnih dela naneli štetu budžetu Republike Srbije, budžetima grada Jagodine i opštine Lebane, Fondu za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodina, Pokrajinskom sekretarijatu za nauku i tehnološki razvoj Vojvodine, javnim preduzećima i više pravnih i fizičkih lica.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.