ZNA SE KAKO SU RAZOTKRIVENE UBICE KUMA U NIŠU: Otac i sin brisali tragove, umesto da zovu Hitnu!
Ubistvo u Nišu, Foto: KURIR/M.S.

jezivo

ZNA SE KAKO SU RAZOTKRIVENE UBICE KUMA U NIŠU: Otac i sin brisali tragove, umesto da zovu Hitnu!

Inspektori su otpočeli su istragu tokom koje je pretragom kuće, na drugom mestu, pronađen nož kojim je, kako se sumnja, počinjen zločin

Objavljeno:

Kraj beživotnog tela A.D. (46) iz Niša koje je zatečeno 1.marta oko 23.30 časova u suturenu kuće u Ulici Nikole Kopernika sa ubodnom ranom na grudima nije pronađen nož, što je odmah nametnulo sumnju u to da se radi o ubistvu a ne o samopovređivanju ili nesrećnom slučaju, saznaje “Blic”.

Zbog sumnje da su ubili A.D., uhapšeni su G.M. (62) i njegov sin M.M. (41), kumovi nastradalog čoveka, koji su živeli zajedno sa njim u suturenu kuće. Oni su kobne noći pozvali Hitnu pomoć i pokušali da predstave da se nesrećni čovek povredio sam nožem i da ne znaju navodno šta se desilo, ali im ta priča nije “prošla”!

Odmah po dobijanju prijave da je neko povređen nožem I da se navodno sam povredio, kako to propisi nalažu, Hitna pomoć obavestila je policiju. Po dolasku na lice mesta lekari su zatekli jeziv prizor – beživotno telo muškarca sa velikom krvavom ranom na grudima. Prema saznanjima “Blica”, otac i sin su se pravdali da ne znaju šta se desilo, ali je iskusnim policajcima kriminalističke policije i zameniku VJT koji je bio na uviđaju, odmah zapalo za oko više nelogičnosti a najpre da se kraj tela preminulog čoveka koji je imao ranu na grudima, u visini srca, nije nalazio nož!

-Nemoguće je da neko sam sebe ubode u srce i da ode da legne u krevet a da ostavi nož na nekom drugom mestu. Logično je kod takvog uboda da i nož bude pored tela, ako je čovek sam sebi naneo tako opasnu povredu, kaže za “Blic” jedan dobri poznavalac sudske medicine.

Niš
foto: KURIR/M.S.

No, prema saznanjima “Blica”, noža nije bilo pored tela. Inspektori su otpočeli su istragu tokom koje je pretragom kuće, na drugom mestu, pronađen nož kojim je, kako se sumnja, počinjen zločin. U kući je, kako saznaje “Blic”, uočeno i brisanje krvavih tragova, što je takođe bilo prvo neobično a potom - uzevši u obzir i druga saznanja - i sumnjivo. Jer, ako je neko blizak, sa kim delite životni prostor povređen, ukućani sigurno neće biti okupirani brisanjem mrlji od krvi već pokušajima da mu pomognu. Tako je klupko zločina počelo da se sklapa a dodatna potvrda koja je pojačala sumnje inspektora da se radi o zločinu bio je i podatak da su otac i sin uputili poziv Hitnoj pomoći navodno tek posle petaestak minuta od kada je njihov kum zadobio fatalnu povredu.

Po nalogu VJT Niš G.M. i njegov sin M.M. su uhapšeni i određeno im je zadržavanje a VJT je naložio obdukciju kojom će biti utvrđeno da li je nastradali bio uboden direktno u srce, kao I druge okolnosti koje su dovele do smrtnog ishoda.

Niš
foto: KURIR/M.S.

Komšije u šoku

Komšije ne mogu da poveruju da je G.M. mogao da učini tako nešto, jer je bio blag čovek a sa ubijenim je već dugo živeo zajedno.

-Ovde u suturenu su živeli duže od godinu dana, možda čak i dve godine, ali znam da su iz prethodnom stanu živeli zajedno. Bili su u dobrim odnosima, nikad se nije čulo ni za kakvu svađu. O G.M. mogu da kažem sve najlepše. A.D. je dosta ređe izlazio iz kuće, skoro da ga i nismo viđali. On jeste bio mlađi po godinama, ali je izgledao starije, priča za Blic jedna komšinica. Pojedine Nišlije koje žive u tom delu grada kažu da sina nisu često viđali i da nije isključeno da je on samo povremeno dolazio.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.