ZAŠTO VOZAČU KOJI JE UBIO SVETLANU U SURČINU NIJE ODREĐEN PRITVOR: Stigao odgovor iz Trećeg javnog tužilaštva
Foto: Kurir

užas

ZAŠTO VOZAČU KOJI JE UBIO SVETLANU U SURČINU NIJE ODREĐEN PRITVOR: Stigao odgovor iz Trećeg javnog tužilaštva

Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna do osam godina robije

Objavljeno:

Vozaču Vujadinu D., koji je pokosio majku osmoro dece Svetlanu Kovačević koja je ubrzo podlegla povredama, je odbijen pritvor i on se nalazi na slobodi. Kako "Blic" saznaje pritvor mu je odbijen jer je Vujadin neosuđivan i u momentu kada je tužilaštvo predložilo pritvor, žena nije preminula, rečen je u Trećem osnovnom sudu.

- Obaveštavamo da je u konkretnom slučaju Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu dana 26.02.2023. godine predložilo sudu da prema osumnjičenom odredi pritvor na osnovu odredbe člana 211 stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

V.D.
foto: Facebook

Treći osnovni sud u Beogradu je na osnovu pomenutog predloga, dana 26.02.2023. godine doneo rešenje kojim se odbija predlog tužilaštva za određivanje pritvora prema osumnjičenom, jer je našao da u konkretnom slučaju nema osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, s obzirom da se radi o neosuđivanom licu.

Svetlana Kovačević, Surčin
foto: Kurir

U momentu odlučivanja Trećeg osnovnog suda u Beogradu o predlogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičenom je stavljena na teret osnovana sumnja da je izvršio krivično delo Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna do osam godina robije.

- U momentu donošenja odluke nije nastupila smrt oštećene - navodi se u odgovoru Trećeg osnovnog suda za "Blic".

Podsetimo, nesreća se dogodila prošle nedelje u Surčinu kada je Vujadin oborio dva pešaka - Svetlanu Kovačević i njenog supruga Nikolu Jokića. Nesrećna žena je ubrzo podlegla povredama u bolnici.

Kako je "Blic" pisao stradala žena je majka osmoro dece.

Vozač Vujadin D. je vozio pijan i utvrđeno je da ima 1,55 promila alkohola u krvi.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.