PREKRŠAJNI POSTUPAK ZBOG SALMONELE U RESTORANU U NIŠU: Poznato stanje otrovanih pacijenata!
Univerzitetski klinički centar u Nišu, Foto: Kurir/M.S.

infekcija

PREKRŠAJNI POSTUPAK ZBOG SALMONELE U RESTORANU U NIŠU: Poznato stanje otrovanih pacijenata!

Od ukupno 20 briseva sedam briseva bilo je neispravno sa radnih površina, ruku i radne odeće zaposlenih

Objavljeno:

Svi pacijenti kod kojih je potvrđeno prisustvo salmonele dobijene trovanjem hrane u restoranu u Nišu biće danas opušteni sa Infektivne klinike, potvrđeno je RTS-u u Univerzitetskom kliničkom centru. Na klinici je bilo smešteno petoro pacijenata, a više od dvadeset njih javilo se za savet, ali su im simptomi bili blaži i nije bilo potrebno bolničko lečenje.

U saopštenju Ministarstva zdravlja navodi se da su zbog propusta u održavanju higijene u restoranu "Boutique", koji se nalazi u tržnom centru "Delta planet" u Nišu, protiv zamenika šefa kuhinje i još dvoje zaposlenih izdati prekšajni nalozi, dok će protiv pravnog i odgovornog lica biti podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija
Policijafoto: Sonja Spasić

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je epidemiju gastroenterokolitis u ugostiteljskom objektu doo Beograd – ogranak "Boutique" Niš, Institut za javno zdravlje u Nišu prijavio u nedelju, 19. februara, kao i da je istog dana izvršen vanredni sanitarni inspekcijski nadzor, a veterinarska inspekcija zabranila promet određenih namirnica.

Od ukupno 20 briseva sedam briseva bilo je neispravno sa radnih površina, ruku i radne odeće zaposlenih, navodi se u saopštenju.

Izvšena je vanredna dezinfekcijska objekta.

Dan po prijavljivanju epidemije u večernjim satima izvršen je kontrolni inspekcijski nadzor objekta i utvrđeno, da se, kako se navodi u saopštenju, ne obavlja delatnost.

Tokom jučerašnjeg dana je urađen kontrolni inspekcijski nadzor i ustanovljeno da je su sve izrečene mere primenjene čime je, kako saopštava Ministarstvo zdravlja, prestala zabrana korišćenja prostorija, postrojenja, opreme i pribora u restoranu "Boutique", uz poštovanje preporuka stručnog mišljenja Instituta za javno zdravlje Niš, a koje se odnose na održavanje visokog nivoa sanitarno higijenskog stanja u objektu.

(Espreso / Rts)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.