MIROSLAV OSUMNJIČEN DA JE SEKIROM UBIO PARTNERKU SASLUŠAN U TUŽILAŠTVU: Određen mu pritvor
Miroslav i Marija, Foto: FACEBOOK / DRUSTVENE MREZE

JAVLJENO JE

MIROSLAV OSUMNJIČEN DA JE SEKIROM UBIO PARTNERKU SASLUŠAN U TUŽILAŠTVU: Određen mu pritvor

Prema rečima meštana ubica se sam predao policiji nakon nedelju dana i priznao je zločin

Objavljeno:

Miroslav P. (45), osumnjičen da je sekirom ubio dugogodišnju emotivnu partnerku Mariju J. (65) u selu Donji Tavankut kod Subotice, saslušan je u Višem javnom tužilaštvu u Subotici i određen mu je pritvor, prenosi „Blic“.

-Protiv osumnjičenog sudija za prethodni postupak Višeg suda u Subotici odredila je pritvor u postupku koji se vodi zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo. Pritvor je određen po svim zakonskim osnovama, odnosno, zbog procene da postoji opasnost od bekstva, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao da utiče na svedoke koji treba da budu saslušani, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao da ponovi delo kao i zbog činjenice da bi došlo do uznemirenja javnosti koje moze ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka, imajući u vidu okolnosti i način izvršenja krivičnog dela – kaže Una Sarić, portparolka Višeg suda u Subotici.

Miroslav P. je pre oko dve sedmice ubio Mariju J. sa dva udarca sekirom, i njeno telo je zakopao u pod prostorije u Baptističkom molitvenom domu u selu, koji su njih dvoje održavali. Prema rečima meštana ubica se sam predao policiji nakon nedelju dana i priznao je zločin.

Njihovi poznanici su ispričali za „Blic“ da je Miroslav često krao po selu, a zbog krađe je pre oko šest godina dobio otkaz u subotičkom pogrebnom preduzeću gde je radio kao fizički radnik i kopao je grobna mesta.

Bili su dugo u vezi, skoro 20 godina. Često sam čula da je vikala na njega. Marija je bila u zavadi i sa svojom porodicom, a on je uglavnom slušao i radio je sve što mu je rekla. Šta je prelilo kap i kako je došlo do stravičnog zločina ne znam, ali verujem da ga je grizla savest nakon ubistva i da je odlučio da sve prizna – kaže meštatnin Tavankuta.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.