KADA MARIJA IZAĐE IZ ZATVORA, živećemo kao porodica: Otac bebe koju je majka bacila i pretila da će ubiti, SADA JE BRANI?
Foto: beta/damir sencar

šta se zbiva?

KADA MARIJA IZAĐE IZ ZATVORA, živećemo kao porodica: Otac bebe koju je majka bacila i pretila da će ubiti, SADA JE BRANI?

Beba koju je majka Marija I. (21) iz Lazarevca posle svađe sa suprugom Miloradom Đ. (65) zgrabila, bacila ga na krevet i pretila da će je ubiti biće sledeće nedelje otpuštena iz klinike u Tiršovoj. Iako dečak nije imao vidljivih povreda, u bolnici je konstatovano da je beba neuhranjena i da zaostaje u razvoju
Objavljeno:

- Dečak je dobrog opšteg stanja i njegov otpust iz bolnice se planira u saradnji sa nadležnim Centrom za sledeću nedelju, koji je preuzeo privremeno starateljstvo nad njim - kaže prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Otac deteta, Milorad Đ, koji je posle dramatične scene pozvao policiju i Centar za socijalni rad, sada tvrdi da je dečaka majka "samo sputila na krevet".

On je za "Blic" rekao da je svađa počela jer je Mariji prigovorio da se ne brine o detetu.

- Raspravljali smo da li je dete moje. Bio sam u Austriji, odsečena mi je noga zbog gangrene, a ona se preudala za nekog pijanca, koji ju je maltretirao i tukao. On je sada u zatvoru, krao je kola, pa mi se Marija vratila, jer je terao i nju da krade kola. Marija je tokom naše svađe uzela dete u ruke i rekla "ja sam ga rodila, hoćeš li da ga tresnem?", ali ga je spustila na krevet - priča Milorad Đ.

Kada je Marija počela da viče, kaže on, ušla je snaha koja sa porodicom živi u istoj kući.

- Snajka joj je rekla da se ne dere pred detetom, i Marija je sela na krevet i zaplakala. Tada sam pozvao policiju, a došli su i ovi iz Centar za socijalni rad - dodaje Milorad, koji sa Marijom ima još jednog sina, od godinu dana, koji se nalazi sa njim, dok je Marija smeštena u bolnicu "Laza Lazarević".

Ova porodica inače živi od socijalne pomoći i Miloradove invalidnine.

- Moj sin je rođen mesec dana pre termina. S obzirom na to, lekari su mi rekli da je dobro. Hranili smo ga kako treba, ali nije napredovao. Nadam se da će mi dete vratiti čim Marija izađe iz bolnice i da ćemo nastaviti život kao porodica. Mislim da je sve to uradila zbog stresa - brani Mariju njen muž.

Poznanici ovog para kažu da Milorad i njegova četiri i po decenije mlađa žena Marija nemaju mnogo para, a da je postojao i sukob i sa Miloradovom porodicom sa kojom žive u istoj kući.

- Marija je i ranije imala probleme. Međutim, verujemo da nije bila nasilna prema sinu - navodi sagovornik "Blica" upoznat sa dešavanjima u ovoj porodici.

Privremeno starateljstvo nad detetom je preuzeo Centar za socijalni rad Lazarevac.

- Dete je zbrinuto u ustanovu zdravstvene zaštite, stabilnog je zdravstvenog stanja, nalazi se pod privremenim starateljstvom Gradskog centra za socijalni rad i u toku je postupak smeštaja deteta u hraniteljsku porodicu. Kao organ starateljstva GCSR će dalje nastaviti da vodi brigu o maloletnom detetu, kao i da prati situaciju u biološkoj porodici deteta i u skladu sa tim preduzimaće mere u cilju zaštite naboljeg interesa deteta. Roditelji koji nesavesno izvršavaju svoja prava i dužnosti, koji zanemaruju ili zlostavljaju dete mogu biti potpuno ili delimično lišeni roditeljskog prava - kažu iz Gradskog centra za socijalni rad.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.