ISPLIVALI NOVI MOMENTI IZ BRAJANOVE PROŠLOSTI: Tiče se NJEGOVOG OCA, opasne STVARI su u PITANJU
rajan Volš, Foto: Facebook / Ana Ljubičić, Printscreen/YouTube/CBS Boston

jezivo

ISPLIVALI NOVI MOMENTI IZ BRAJANOVE PROŠLOSTI: Tiče se NJEGOVOG OCA, opasne STVARI su u PITANJU

Otac troje dece je tada navodno pokušao da proda kuću svog oca za 140.000 dolara više nego što je vredeo nakon što je pogrešno imenovan za izvršioca testamenta

Objavljeno: 21:23h

Suprug nestale Ane Volš iz Masačusetsa opljačkao je Dalijeva umetnička dela sa očevog imanja posle njegove smrti nakon što je provalio u njegovu kuću i uništio njegov testament, pokazuju sudski dokumenti, a piše Dejli Mejl.

Brajan Volš (46) optužen je u ponedeljak za 'obmanjivanje policije' koja istražuje nestanak njegove supruge Ane (39) na Novu godinu.

DailiMail.com oktriva da ga je njegova porodica optužila da je ukrao skoro milion dolara od njegovog oca dr Tomasa Volša pre nego što se par otuđio 2009.

Ana Volš, Brajan Volš
foto: Društvene mreže

Tomas je umro u Indiji u 71. godini života, 2018. godine, a njegov advokat je kontaktirao njegovog sina da ga obavesti o novostima.

Pravni dokumenti pokazuju da je Volš tražio ključ od 710.000 dolara vrednog imanja na plaži u Halu, Masačusets, nakon što je advokat sam otišao i slikao originalni testament - od maja 2016.

Brajan Volš, Ana Volš
foto: Printscreen/YouTube/CBS Boston

Dodaju da je mlađi Volš upao u dom svog oca, ukravši hiljade dolara vredna umetnička dela i luksuzne predmete – uključujući slike Salvadora Dalija i Džoan Miro – kao i automobil.

Otac troje dece je tada navodno pokušao da proda kuću svog oca za 140.000 dolara više nego što je vredeo nakon što je pogrešno imenovan za izvršioca testamenta.

U novinama je takođe optužen da je odmah pokušao da proda ostale artikle na internetu, oglašavajući prodaju u januaru - mesecima nakon očeve smrti.

Neslaganja su uočena tek nakon što je njegov rođak, koji je imenovan za izvršioca Tomasovog testamenta, kontaktirao prijatelja njegovog strica 2019. da otkrije da je preminuo.

Volš nije uspeo da obavesti ostale članove porodice o smrti njegovog oca, a drugi član porodice preuzeo je imanje u julu 2019.

On je mesec dana kasnije pokušao da uloži prigovor na imenovanje, pri čemu mu je ostavinski sud naložio da podnese popis stvari koje je uzeo sa imovine, što je on odbio.

U međuvremenu, Volš je takođe ranije optužen za prevaru nakon što je 2016. prodao dve lažne slike Endija Vorhola za 80.000 dolara, a bio je u kućnom pritvoru uoči kasnijeg saslušanja za izricanje presude.

Prevarant je optužen da je "obmanuo" sud u vezi sa svojom imovinom u slučaju Vorhol.

1 / 5 Foto: Printscreen/facebook/Ana Walshe

Sudski dokumenti pokazuju da nije obavestio uslovnu kaznu o dva IRA-a u Fidelitiju – od kojih je jedan dao 91.000 dolara – i da je prekinuo Fiat iz 2014. i Maserati iz 2015, koje je vozila njegova supruga Ana.

Ona je objavila da je auto, vredan 120.000 dolara, „najbolji poklon za Valentinovo u njenom životu“ u objavi na mreži, dodajući „poljubac mom mužu koji ostvaruje sve moje snove iz detinjstva“.

U pismu sudiji koji je nadgledao slučaj Vorhol, Ana je rekla da mu je 'zahvalna' što je dozvolio njenom mužu da provede 'poslednjih osam meseci kod kuće izdržavajući svoju decu i najbliže članove porodice'.

Napisala je: „Tokom ovih osam meseci, naša porodica je mogla da bude zajedno tokom mnogih prekretnica.

„Moja majka je 21. decembra 2021. doživela veliki neurološki događaj koji je izazvao teško krvarenje.

„Brajan je bio taj koji je čuo uzdahe moje majke (sic) za pomoć u roku od nekoliko sekundi i odmah me pozvao i hitnu pomoć.

„Stalno ponavlja da je ne bi bilo da nije bilo njenog zeta. Ne samo da joj je spasao život, već je njoj i celoj porodici doneo utehu i radost tokom njene bolesti.

Ana Volš
foto: Printscreen / Instagram / Ana Walshe

'Brajan je dosledno radio na razbijanju prethodnih navika svoje porodice i svi se radujemo novom poglavlju njegovog života.'

Volš je optužen za 'obmanu suda', a Ana je optužena za 'korist od prevare' – pri čemu joj je njen muž prebacio 115.000 dolara, za koje sud kaže da povezuju sa njegovim žrtvama.

Sud tvrdi da je ukrao više od 100.000 dolara sa bankovnih računa svog mrtvog oca, a da su magarci brzo 'pretvoreni u gotovinu'.

U presudi se kaže da on 'nema zakonsko pravo' ni na jedan od stvari koje je uzeo, dodajući da je to bilo da bi 'održao svoj raskošan način života'.

Sudski dokumenti takođe pokazuju da je Volše koristio sredstva od Vorholove prevare da bi sa suprugom otišao u kupovinu u Pradu dok je bio u Francuskoj - nakon što je od žrtve primio 145.000 dolara.

Više o slučaju Ane Volš saznajte na Espreso TikTok nalogu:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.