"POKUŠAO JE DA POBEGNE, ALI SU GA PSI SUSTIGLI..." Komšija nastradalog Vladana saopštio nepoznate detalje
Vladan Radosavljević, Foto: Dado Đilas/Printscreen/Youtube/pgpmreza

potresno

"POKUŠAO JE DA POBEGNE, ALI SU GA PSI SUSTIGLI..." Komšija nastradalog Vladana saopštio nepoznate detalje

Plac sa kavezima u kojima su bili psi nije ograđen

Objavljeno:

Plac sa kavezima za pse koji su usmrtili Vladana Radosavljevića u Velikoj Ivanči nije ograđen. Kako su se našli van bokseva jedno je od pitanja na koje bi trebalo da odgovori istraga.

Uhapšena je žena koja je brinula o psima koji su usmrtili Vladana Radosavljevića, saopšteno je iz Tužilaštva. Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu da odredi zadržavanje do 48 sati Violetu M. zbog sumnje da je izvršila krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Ona je bila zadužena da u Velikoj Ivanči, u dvorištu kuće Milanke S. koja boravi u inostanstvu, hrani tri psa. Vlasnik pasa je A. S. koji je u zatvoru od septembra.

Na mestu gde je, pošto su ga napala tri psa, preminuo novinar i medijski analitičar Vladan Radosavljević, a njegova supruga, koju je pozvao u pomoć, povređena, u toku je bio uviđaj.

Komšija, koji inače brine o desetak vikendica, rekao za RTS da su se psi u njihovom kraju pojavili pre otprilike dva meseca i da je povremeno viđao ženu koja ih je hranila.

Kosmaj
Kosmajfoto: Kurir

- Kad god dođe na Kosmaj voleo je malo da prošeta. Pokojni Vlada je pokušao da pobegne, da potrči, ali psi su ga sustigli. Da je stao, možda se sve to ne bi dogodilo - kaže Zlatibor Timotijević iz sela Rogača.

Plac sa kavezima u kojima su bili psi nije ograđen. Kako su se našli van bokseva jedno je od pitanja na koje bi trebalo da odgovori istraga. Tri psa, od kojih je jedan rase staford, a druga dva su mešanci, trenutno se nalaze u karantinu Veterine Beograd.

Psi su imali ogrlice sa imenima i telefonskim brojevima. Ovakav slučaj nismo zabeležili u poslednjih 10 godina, a još je strašnije to što psi imaju vlasnika, rečeno je u "Veterini Beograd".

- Da li su psi trenirani ili ne (za napad), to ne možemo da znamo. Sprovešćemo opširnu opservaciju kada je njihovo ponašanje u pitanju. Za nekih mesec dana donećemo sud da li se radi o prirodno agresivnim psima - navodi direktor "Veterine Beograd" Budimir Grubić.

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu da odredi zadržavanje do 48 sati V. M. zbog sumnje da je izvršila krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Ona je bila zadužena da u dvorištu M. S, koja živi u inostranstvu, hrani tri psa. Vlasnik pasa je A. S. koji je u zatvoru od septembra.

Protiv Milanke S. je već u toku postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Mladenovcu, zbog sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje opšte opasnosti jer su isti psi napali devojčicu i naneli joj lake telesne povrede 1. novembra prošle godine u Nemenikućama, navodi se u saopštenju.

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.