OPTUŽENA MAJKA DEČAKA (3) KOJI JE UMRO OD OPEKOTINA: Evo kakvu kaznu traži tužilaštvo, ZATVOR joj ne gine!
Majka dečaka koji je preminuo, Foto: Društvene mreže

JAVLJENO JE

OPTUŽENA MAJKA DEČAKA (3) KOJI JE UMRO OD OPEKOTINA: Evo kakvu kaznu traži tužilaštvo, ZATVOR joj ne gine!

Dečak je zadobio opekotine 28.januara oko 16 časova a preminuo je u toku noći 29.januara oko četiri časa iza ponoći

Objavljeno:

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je Osnovnom sudu u Nišu optužni predlog protiv Protiv Tamare S. (32) iz Niša, majke majka dvoipogodišnjeg dečaka G.S. koji je u januaru preminuo od opekotina pod još nerazjašnjenim okolnostima, zbog postojanja opravdane sumnje da je učinila krivično delo kršenje porodičnih obaveza iz čl. 196 st. 3 u vezi st. 1 KZ. Tužilaštvo je predložilo da se okrivljena oglasi krivom i osudi na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina.

Dečak je zadobio opekotine 28.januara oko 16 časova a preminuo je u toku noći 29.januara oko četiri časa iza ponoći. Poziv Hitnoj pomoći upućen je tek kada je primećeno da ukućani dečaka ne mogu da probude a lekari su po dolasku na lice mesta mogli da konstatuju samo smrt.

Baka D.T. je prvo ispričala da je dečak zadobio opekotine tako što je sam skinuo odeću i odvrnuo vodu na tušu, dok je D.T. oblačila petogodišnju unuku, a Tamara S. hranila šestomesečnu bebu. Međutim, ona je promenila iskaz i tvrdia da u momentu kada se dečak povredio, ni ona ni majka dečaka Tamara S. (32) nisu bile u stanu u Novoj železničkoj koloniji gde stanuje kao podstanar već je u stanu navodno bila samo njena mlađa ćerka koja ima 11 godina i G.S. a da se dečak opekao vrelom vodom čule su kada su se vratile kući.

Kuća, Niš, Preminuo dečak
foto: Kurir/M.S.

Navodno je i jedanaestogodišnja devojčica potvrdila da je kupala dečaka kada je on slučajno povukao vruću vodu i slučajno se opario, zadobivši na taj način opekotine na celom telu. Obdukcija je pokazala da je dečak imao opekotine na 90 odsto površine tela, što je bilo fatalno po njega, budući da ga majka nije odvela na vreme u bolnicu već mu je mazala rane kremom koja je bila kupljenja u apoteci.

Tamara S. je u martu puštena da se brani sa slobode a prvo psihijatrijsko veštačenje koje je obavljeno u aprilu ove godine pokazalo je da je privremeno procesno nepsosobna. Zato je i dokazni postupak koji se vodi protiv nje pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu, privremeno bio prekinut, ali je nastavljen nakon drugog veštačenja kojim je utvrđeno da je sposobna je da prati tok sudskog postupka.

Nakon tragedije, majka dečaka T.S. (32) je bila uhapšena i nakon toga osumnjičena za zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, nepružanje pomoći i kršenje porodičnih obaveza ali je nakon sprovedene istrage, optužena samo za kršenje porodičnih obaveza. Protiv njene majke D.T., koja se sumnjičila sumnjiči samo za nepružanje pomoći, krivična prijava bila je podneta u redovnom postupku.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.