OSNOVAC ŽRTVA NASILJA U ČURUGU: "I ranije je dolazio krvav i u podlivima", baka ispričala DETALJE!
Nasilje, Foto: Milena Anđela

TUGA

OSNOVAC ŽRTVA NASILJA U ČURUGU: "I ranije je dolazio krvav i u podlivima", baka ispričala DETALJE!

Doktor je obavestio nadležnu policijsku stanicu o svemu jer je unuk ispričao da je pretučen u školi

Objavljeno: 23:58h

Baka učenika OŠ "Đura Jakšić" iz Čuruga tvrdi da je njen unuk žrtva vršnjačkog nasilja od prvog razreda i da svake nedelje iz škole dođe preplašen i sa povredama.

- Moj unuk ide u osmi razred Osnovne škole "Đura Jakšić" u Čurugu i žrtva je vršnjačkog nasilja još od prvog razreda. Svake nedelje bar jednom dođe iz škole preplašen i s vidljivim povredama na telu od batina koje dobija od pojedinih učenika - tvrdi za Kurir baka četrnaestogodišnjeg učenika.

Ona kaže da je poslednje u nizu jezivo maltretiranje bilo prošlog četvrtka kada je iz popodnevne smene došao sa oteklinom na nadlaktici, pretučen. Kako tvrdi imao je glavobolje zbog snažnih udaraca u glavu, a žalio se i na bolove u rukama.

- Nakon poslednjeg časa fizičkog vaspitanja nekoliko učenika iz odeljenja je bilo s njim u svlačionici. Oni su ugasili svetlo, zatvorili vrata i krenuli da ga mlate rukama i šutiraju nogama po celom telu i glavi. Jedva se odbranio. Došao je iz škole isprepadan i uplakan. Zbog povreda koje sam videla na njegovom telu odmah smo ga odveli kod lekara - dodaje baka.

Doktor je obavestio nadležnu policijsku stanicu o svemu jer je unuk ispričao da je pretučen u školi, priča zabrinuta baka, koja je i dečakov staratelj odmalena, i dodaje da je ovo bio vrhunac maltretiranja.

- Toliko smo izbezumljeni da smo razmišljali i da dete ispišemo iz škole. On ne trpi samo fizičko nasilje nego i psihičko, koje se vuče godinama i koje je uticalo i na njegovu psihu - objašnjava ona.

Baka navodi i da se dešavalo da unuk iz škole dođe s podlivima, raskrvavljen, te i da posle toga nekoliko dana ne može da se smiri i ode na časove.

- Morala sam da ga vodim i kod psihologa u Novom Sadu jer mi je i sam više puta ponavljao da ne želi više da se vraća u tu školu. Nasilje i probleme sam uvek prijavljivala školi i više puta išla i kod direktorke na razgovor. Ono što znam jeste da su ti nasilnici uvek išli na razgovor kod psihologa i pedagoga, ali se ta situacija smiri samo na nekoliko dana i onda opet krene pakao za mog unuka. Iz škole mi kažu da tu ima nekoliko problematičnih učenika koji maltretiraju ostale đake - navodi ona.

Baka nesrećnog dečaka kaže da on i dalje ne ide u školu, jer ne samo da je preplašen i ne želi da se vrati na časove u toj zgradi, već i ima opravdanje lekara da zbog povreda ostane kod kuće.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.