POLICIJA DOVELA BAGZIJA U SUD: Pričao o PRVOJ OTMICI Zemunskog klana, a kad je spomenuo OVA IMENA nastao je HAOS!
Dejan Milenković Bagzi, Foto: Kurir

DRAMATIČNO

POLICIJA DOVELA BAGZIJA U SUD: Pričao o PRVOJ OTMICI Zemunskog klana, a kad je spomenuo OVA IMENA nastao je HAOS!

Otac pokojnog Novaka, Zoran Stevanić, izbačen je iz sudnice i kažnjen sa 50.000 dinara, pošto je optužio da je neko iz Specijalnog suda ukrao zlatan sat

Objavljeno:

Svedok-saradnik Dejan Milenković Bagzi, koji je danas u pratnji policije doveden u Palatu pravde u Beogradu da svedoči o prvoj otmici zrmunskog klana, posle koje se student Novak Stevanić ubio, ispričao je da o otmici ne zna ništa, ali da su mu poznate priče o sefu, novcu i nakitu koji je u tom sefu pronađen.

- Nemam direktna saznanja o otmici, ali znam, kada su kasnije pokojne vođe klana Dušan Spasojević i Mile Luković dolazili u kafić "Kotobanja" i tamo pričali da su se namučili da otvore sef, jer nije bio standardni u zidu, već u podu, i da su valjda morali brusilicom da ga seku - ispričao je Milenković na suđenju dvojici pripadnika zemunskog klana i dvojici policajaca, koji se sumnjiče da su 1997. godine, obučeni u policajce oteli Novaka Stevanića na ulici, držali ga u podrumu i mučili dok nije otkrio gde mu roditelji drže sef.

Novak Stevanić
Novak Stevanićfoto: Nebojša Mandić

Inače, otac pokojnog Novaka, Zoran Stevanić, izbačen je iz sudnice i kažnjen sa 50.000 dinara, pošto je optužio da je neko iz Specijalnog suda ukrao zlatan sat, za koji je Bagzi rekao da ga je dobio od Spasojevića posle tog razbojništva.

- U Specijalnom sudu su lopovi - rekao je Stevanić, a na odlukuku suda da bude kažnjen, reagovao je još burnije.

- Budite tako strogi prema onima koji su mi ubili sina i sa zadovoljstvom ću da platim kaznu. Što se vi mene bojite? Gde je Čume? - dobacivao je otac pokojnog mladića dok ga je straža izvodila iz sudnice.

Ljubiša Buha Čume
Ljubiša Buha Čumefoto: Ana Paunković

Sudija je naredila privođenje Ljubise Buhe Čumeta na sledeće suđenje pošto se danas nije pojavio.

Milenković je prethodno ispričao i da je Čume "bio šef" Spasojeviću i Lukoviću u to vreme, odnosno da oni njemu nisu mogli da izdaju naređenja, već on njima, tvrdeći da su pokojne vođe zemunskog klana u to vreme bile sitni dileri i kradljivci kola.

Spasojević i Luković
Spasojević i Lukovićfoto: FACEBOOK / MATEJ BIMBO PETRUNIĆ

On je naveo i da je zemunski klan nastao tek posle 5. oktobra 2000. kada je došlo do "raskola između surčinskog i zemunskog klana zbog nesuglasica oko podele para".

(Espreso/Kurir/J. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.