Vojni sindikat obavestio Dikovića u novembru da SALE MUTAVI I VELJA NEVOLJA koriste streljanu u kasarni!
Foto: Ministarstvo odbrane, Zorana Jevtić

Nastavak afere

Vojni sindikat obavestio Dikovića u novembru da SALE MUTAVI I VELJA NEVOLJA koriste streljanu u kasarni!

Antić je rekao da su predstavnici sindikata rekli načelniku Generalštaba u novembru, na jednom sastanku povodom protesta koji je sindikat održao, da imaju informacije da se to dešava i da je Diković "bio u čudu" zbog te informacije
Objavljeno:

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić izjavio je danas da su predstavnici tog sindikata još pre tri meseca obavestili načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubišu Dikovića o tome da pojedine osobe iz kriminogene sredine koriste streljanu u jednoj kasarni, ali da nije bilo reakcije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U izjavi agenciji Beta, Antić je rekao da su predstavnici sindikata rekli načelniku Generalštaba u novembru, na jednom sastanku povodom protesta koji je sindikat održao, da imaju informacije da se to dešava i da je Diković "bio u čudu" zbog te informacije. "On je čovek bio u čudu, ali ništa nije preduzeo. A sada je februar", rekao je Antić. Vojni sindikat Srbije podneo je u ponedeljak krivičnu prijavu protiv brigadnog generala V.Z. i potpukovnika N.D. zbog toga što su zloupotrebili službeni položaj ali i zbog toga što su omogućili ljudima iz kriminogene sredine da koriste strelište i municiju Vojske Srbije. Sindikat ih optužuje da su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od milion dinara ali i da su omogućili ljudima u javnosti poznatim kao "Vučko, Sale Mutavi i Velja Nevolja", kao i drugim licima koji nisu pripadnici VS, da van radnog vremena koriste strelište, naoružanje i municiju VS kako bi uvežbavali gadjanja iz vatrenog oružja. Aleksandar Stanković, poznati i kao Sale Mutavi, ubijen je u oktobru prošle godine u oružanom napadu u Beogradu dok je Veljko Belivuk, koji nosi nadimak Velja Nevolja, uhapšen jer policija smatra da je povezan sa ubistvom Vlastimira Miloševića. Antić je dodao da je sindikat te informacije prvo dobio od sadašnjih i bivših pripadnika te jedinice u čijoj se kasarni to dešavalo. On, medjutim, nije želeo da kaže o kojoj jedinici je reč, jer želi da poštuje pretpostavku nevinosti ljudi protiv kojih je sindikat podneo prijavu. Predsednik tog sindikata je rekao da je prijava podneta republičkom javnom tužiocu, a ne mesno nadležnom, jer je jedan od prijavljenih počasni gradjanin u gradu u kojem radi pa je ocenjeno da bi moglo da bude uticaja na postupak i pritisaka na ljude koji ga budu vodili.

BONUS VIDEO:

Pitali smo građane za koga će glasati na predstojećim predsedničkim izborima!

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.