ODAVALI SLUŽBENU TAJNU? Podnete optužnice protiv policajaca u slučaju Potočari
Foto: AP

oglasilo se tužilaštvo!

ODAVALI SLUŽBENU TAJNU? Podnete optužnice protiv policajaca u slučaju Potočari

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv dvojice policijskih operativaca Milana Dumanovića i Mladena Trbovića osumnjičenih za odavanje tajne u slučaju "Potočari" i predložilo da im se produži pritvor
Objavljeno: 16:24h

Optužnim predlogom Dumanović i Trbović se terete da su kao saizvršioci u produženom trajanju izvršili krivično delo odavanje službene tajne.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Višše javno tužžilašštvo je u optužžnom predlogu predložžilo određivanje pritvora prema okrivljenima, zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, rekla je portparol suda Bojana Stanković.

O tom predlogu će odlučiti krivično vanraspravno veće suda, napomenula je Stanković.

Dumanović i Trbović su uhapšeni 31. decembra 2016. i od tada se nalaze u pritvoru.

Više tužilaštvo ih sumnjiči da su odali službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima u julu 2015. godine, kada je premijer napadnut.

Oni su kako se sumnja, u izjavama za Al Džžaziru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski služžbenici, po usmenom naredenju stareššina, bez legitimacija i naoružžanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula. 2015. godine, kada se dogodio napad na srpskog premijera, preneli su mediji.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.