TUŽNA SUDBINA RAHMATA (22): Krenuo ka EU preko zaleđene Tise i utopio se!
Foto: Ilustracija, Nebojša Mandić

Teške muke migrantske

TUŽNA SUDBINA RAHMATA (22): Krenuo ka EU preko zaleđene Tise i utopio se!

Avganistanac Rahmat Ulah Hanife star 22 godine utopio se u noći između četvrtka i petka u Tisi na granici Srbije i Mađarske. Telo nije nađeno.
Objavljeno:

Kako kažu u Info-parku, preminuli muškarac je pokušao da pređe zaleđenu reku u grupi od 15 izbeglica i migranata. Organizator je krijumčar iz Pakistana, a svaka osoba mu je platila po 2.000 evra za veoma rizičan pokušaj dolaska do EU.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U grupi je bilo šest maloletnika, starih od 10 do 17 godina. Krijumčar ljudi nije pronađen. Kako kažu iz Info-parka, krijumčar je izbeglice podelio u grupe i vodio ih preko zaleđene reke ka Horgošu. Rahmat Ulah je bio drugi u koloni kada je led počeo da puca ispod njihovih nogu. Upao je u vodu sa još jednim muškarcem koji je bio ispred njega i koji je uspeo da dođe do obale. Ističe se da je preminuli muškarac bio neplivač, da nije uspeo da dohvati granu koju su mu bacili i da ga je hladna reka brzo odvukla. Grupa izbeglica se potom vratila za Beograd. Mladića koji je preživeo nesreću i prešao granicu mađarska policija je uhapsila i narednog dana vratila za Beograd.

Izbeglice su za Info-park rekle da je krijumčar nestao. Telo Rahmata Ulaha Hanifea nije pronađeno. Mađarska policija sprovela je opsežnu potragu, ali nju otežava led na Tisi. Takođe, ističe se da grupa koja je pokušala da pređe granicu pripada migrantskoj zajednici koja je prethodne mesece provela u Srbiji. Kako se navodi, preminuli muškarac je bio "poznata figura i dobro poznat humanitarnim radnicima". „Ovo potvrđuje da je kretanje uz granicu povećano i da je sve više krijumčara. To se vidi po smanjenom broju izbeglica u centru Beograda, bilo ih je 2.000 početkom januara, a sada ih je 1.000. Izvori Info-parka navode da se u regionu nalazi od 500 do 600 izbeglica izvan tranzitnih centara u Subotici i Somboru. Nije teško zamisliti da će dolazak proleća i toplijih temperatura dovesti do novih tragedija“, navode iz Info-parka.

(Espreso.co.rs / B92.net)

Bonus video:

Tuča ili igranje? Snimak koji je prestravio roditelje!


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.