KO JE PUSTIO OVU ZVER NA SLOBODU? Prebio je čoveka namrtvo, a onda su oslobodili Velju Nevolju! Epilog: ubio je karatistu! (VIDEO)
Foto: Stefan Jokić

PRAVDA U SRBIJI - TRAGIKOMEDIJA!

KO JE PUSTIO OVU ZVER NA SLOBODU? Prebio je čoveka namrtvo, a onda su oslobodili Velju Nevolju! Epilog: ubio je karatistu! (VIDEO)

Dok pojedinim građanima preti, po brzoj proceduri, zatvor zbog kazni od 5 ili 10 hiljada dinara, osvedočeni nasilnici ulicama šetaju slobodno, i pored izrečenih kazni, i učestvuju u novim krivičnim delima
Objavljeno: 13:08h

Veljko Belivuk (32) zvani Velja Nevolja, vođa navijača Partizana, "pao" je zbog sumnje da je ubio Vlastimira Miloševića (34), šefa agencije za obezbeđenje prestoničkih klubova. Ubistvo Miloševića potreslo je celu Srbiju jer je nađen usmrćen u ranu zoru, na tramvajskim šinama u centru Beograda.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ali, dovođenje veze Veljka Belivuka sa ovim ubistvom odjeknulo je par dana kasnije, kada je uhapšen u jednoj kafani u Novom Beogradu. Međutim, ono što je zanimljivo je da Veljko Belivuk odavno nije poznat samo navijačkoj javnosti Srbije.

foto: Zorana Jevtić

UHAPŠEN ZBOG UBISTVA: Velja Nevolja LIKVIDIRAO Miloševića zbog droge?!

Nasilničko ponašanje dovodilo ga je pred sud više puta, a u martu 2016. godine mu je potvrđena kazna od pet meseci i 15 dana zatvora zbog napada na dvojicu maloletnika na splavu “Blejvoč” 2007. godine.

Zanimljivo je da je ovo delo promenjeno iz "pokušaja ubistva" u "nanošenje teških telesnih povreda", i to nakon što su oštećeni promenili iskaze!

No, samo mesec dana nakon ove presude on je bio akter nasilja o kom je brujala Srbija!

Članovi obezbeđenja bivšeg direktora FK “Partizan” Miloša Vazure napadnuti su, a ceo incident, čiji je akter bio i Velja je snimljen!

Identifikovan taksista (38) koji je BRUTALNO istukao Beograđanku!

Navijača Partizana Veljka Belivuka Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je samo na godinu dana kućnog zatvora za ovo brutalno prebijanje!

Tada se u Srbiji povelo pitanje: zašto se sirotinja hapsi za manje prekršaje, a ovakav zločin završi sa godinu dana "nanogice"?

ZNAM KO JE UBIO MOG BRATA! Vođa Grobara otkrio šokantnu istinu o ubistvu Saleta Mutavog! (FOTO)

Belivuk je, što potvrđuje i snimak, radnika Vazurinog obezbeđenja prvi udario, a zatim ga je, posle još jednog udarca, dok je ovaj bespomoćno ležao, dva puta brutalno gazio po licu.

No, država nije bila brza da sprovede ovu presudu, pa je i skoro 6 meseci nakon presude Belivuk slobodno hodao gradom, a u noći kada je uhapšen uživao u kafani na Novom Beogradu!

Dok se građani sa pravom pitaju zašto osvedočeni nasilnici šetaju slobodno, državne službe svakodnevno privode i pišu kazne prodavcima cveća i kaiševa širom Beograda, kao da su oni najveća pretnja po srpsko društvo i zakone.

Krajem prošle godine starica u Nišu je zbog kazne od 10.000 dinara, koju nije imala da plati, sprovedena u Prekršajni sud, i prećeno joj je zatvorom. Iako svaki prekršaj zakona mora da prati i sankcija, pitanje koje baca tužnu senku na srpsko pravosuđe je: zašto se na izvršenje sankcija nasilnicima toliko čeka?

I Šapčanki Mariji Mišić (71), koja je zbog pasa lutalica kažnjena sa 5.000 dinara, koje nije imala da plati, po brzoj proceduri pretio je ZATVOR! Na sreću, našao se dobar čovek koji je dug platio pa je ona izbegla rešetke.

Država je znala da upotrebi silu i zbog neplaćene karte u prevozu. Kada su u pitanju vođe navijača, nije tako ažurna - čini se!

No, nekima se, izgleda, "gleda kroz prste"

U slučaju Belivuka jasno je da je on na slobodi, kako se sumnja, učestvovao u novom krivičnom delu, što je moglo biti sprečeno da je kazna na vreme sprovedena, i on bio u kućnom pritvoru, koliko god i ta kazna, po nekima, bila sumanuto mala.

Kako se odlaže zatvor, i "grmi" gradom

Espreso je ranije, na primeru ubijenog Aleksandra Stanovića, bliskog druga pomenutog Veljka Belivuka, objasnio kako se u Srbiji godinama odlaže odlazak u zatvor.

Uvidom u službene spise Prvog osnovnog suda u Beogradu može se jasno uvideti kako su,a na primeru Stankovića, koji je poznatiji kao Sale Mutavi, rađena odlaganja, uredno, na svaka tri meseca, a iako bi neki zahtev bio odbijen, drugostepeni organ bi obavezno žalbu usvajao, pa je Stanković neometano mogao da "vedri i oblači Beogradom", pojavljuje se na utakmicama i na naslovnim stranama dnevnih listova.

foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/INSAJDER VIDEO

Iako je bio pravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu od pet godina i 10 meseci zatvora, uspešno je izbegavao da se nađe iza rešetaka odlaganjem kazne - i to čak tri i po godine, navodeći kao razlog razne bolesti.

EKSKLUZIVNO: Kako je Sale Mutavi 3 i po godine izbegavao zatvor: Bio trener u Partizanu, imao krv u mokraći, probleme sa srcem, kičmom, vratom...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.