Srpski ambasador u Libiji prodao 400 viza? (FOTO)

Sumnjivi poslovi

Srpski ambasador u Libiji prodao 400 viza? (FOTO)

Izvori tvrde da je cena jedne vize dostizala nekoliko hiljada evra, pa bi 400 viza koje su izdate po ovom osnovu onom ko ih je dao mogle doneti zaradu od skoro milion evra
Objavljeno: 11:15h

Pored toga što se otmica dvoje službenika Ambasade Srbije u Libiji dogodila pod čudnim okolnostima, ambasador Srbije u ovoj zemlji Oliver Potežica umešan je u vrlo sumnjive poslove oko izdavanja srpskih viza građanima ove zemlje, objavio je "Alo". Ćerka kidnapovanog vozača u Libiji: Samo da se moj otac vrati živ i zdrav! Prema ovim saznanjima, Potežica je do juna ove godine iskoristio diskreciono pravo da bi srpske vize dobilo oko 400 libijskih državljana, dok Ministarstvo spoljnih poslova nije zabranilo izdavanje viza bez saglasnosti MUP-a. Locirani oteti Srbi: Slađana i Jovica su u Sabrati, radi se na njihovom oslobađanju! - Postoji sumnja da ambasador nije davao vize tek tako - na lepe oči, već je ovu uslugu naplaćivao pozamašnim sumama. Kada je službama bezbednosti upalo u oči da Potežica šakom i kapom deli vize po famoznom članu 13 Pravilnika o vizama, skrenuta je pažnja MSP-u, koji je zabranio tu praksu - kaže izvor blizak diplomatskim krugovima.

MIP
Izvori ovog lista tvrde da je cena jedne vize dostizala nekoliko hiljada evra, pa bi 400 viza koje su izdate po ovom osnovu onom ko ih je dao mogle doneti zaradu od skoro milion evra. Upravo bi umešanost u mutne poslove mogla biti razlog zbog koga je Potežica insistirao da srpska ambasada u Tripoliju ne bude zatvorena kao što su diplomatska predstavništva ostalih evropskih zemalja. - Sumnja se da je razlog zbog koga je Potežica insistirao da ostane u Libiji bilo upravo to da završi poslove koje je započeo - tvrde izvori ovog lista.
Prema ovim izvorima, za saučesništvo u otmici dvoje zaposlenih u Ambasadi Srbije u Tripoliju optužen je libijski državljanin Haudi Ganudi, koji je blizak s ambasadorom Potežicom. Prema svedočenju samog ambasadora, otmicu nisu izvršili džihadisti, već neka od na stotine kriminalnih grupa koje haraju Libijom. Srpski organi bezbednosti koji od subote, kada se dogodila otmica Slađane Stanković i Jovice Stepića, danonoćno pokušavaju da izdejstvuju njihovo oslobađanje, juče nisu imali nove podatke o njima. - Situacija postaje potpuno konfuzna i čini nam se kao da neko pokušava s nama da igra žmurke. Nažalost, nemamo novih informacija o Slađani i Jovici - rečeno je u bezbednosnim službama. (Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.