NI DANAS SE NE ZNA KO GA UPUCAO! Tri metka u prijatelja Marka Miloševića ostaju MISTERIJA, Žabac je izgovorio 1 ime
Vlada Tref/Marko Milošević, Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/RANKO VILIC

NADREALNA PRIČA

NI DANAS SE NE ZNA KO GA UPUCAO! Tri metka u prijatelja Marka Miloševića ostaju MISTERIJA, Žabac je izgovorio 1 ime

S policajcima je razgovarao u suzama, a na sahrani je bio jedan od najtužnijih. Ali, da li su njegove suze bile iskrene?

Objavljeno:

Vladimir Kovačević (39) zvani Tref likvidiran je 20. februara 1997. godine na ulazu u Sava centar, ispred kancelarije svoje firme, a ovo ubistvo do danas je ostalo nerazjašnjeno. Možda i zbog toga što je ovaj zločin često dovođen u vezu s Markom Miloševićem, sinom predsednika Slobodana Miloševića

Tog kobnog, hladnog februarskog prepodneva Vladimir je peške krenuo do svog auto-kluba „Tref“, čije su kancelarije bile u Sava centru.

- Bio je bez obezbeđenja, kad mu je prišao mladić sa čarapom na glavi, obučen u crno. U ruci je imao „magnum“, iz koga je ispalio tri hica Kovačeviću u glavu, usta i grudi!

Iako je bio dan, a mesto vrlo prometno, svedoka ubistva nije bilo - ispričao je sagovornik Kurira.

Samo nekoliko minuta kasnije, stigla je policija, ali i Trefov prijatelj i partner Marko Milošević!

Nebojša Tubić Žabac
Nebojša Tubić Žabacfoto: Kurir TV Printscreen

O ovome je pričao i novosadski kontroverzni biznismen Nebojša Tubić Žabac u emisiji "Bez ustručavanja". On je Miloševića direktno označio kao nalogodavca likvidacije. Tubić je ispričao da su se Tref i Milošević družili jer su delili strast prema brzim automobilima i trkama, ali je prijateljstvo brzo puklo jer su ubrzo počeli da dele strast i prema istoj ženi. Navodno, Kovačevićeva supruga Bojana Bajrušević varala ga je sa Markom.

- Bojana Bajrušević je bila zvanično u vezi s Trefom, međutim, švalerisala se s Markom. Neko mu je rekao da je Bojana na Kopaoniku, s džipom, on je otišao tamo video njen auto i Markov auto, uzeo šlep službu i vrati njen auto kući. Đođe kući i prebije je. Ona zovne Marka i tu dođe do svađe između njih dvojice, ali samo verbalni sukob. To se tako završi, međutim, Vlado ode po robu negde u inostranstvo, krene na aerodrom, vidi da je zaboravio pasoš, vrati se u stan i zatekne Marka i Bojanu. E, tu je nastalo varničenje između njega i Marka. Nije mogao da se suzdrži i opali mu šamar. Onda je došlo to u Sava centru. Vlado, ti si taj, i ubili ga. Braća Fiškali su to odradili, ali verovatno Marko nije mogao da pretrpi šamar, to je moja neka pretpostavka - rekao je Žabac.

Inače, Marko je s policajcima razgovarao u suzama, a na sahrani je bio jedan od najtužnijih. Ali, da li su njegove suze bile iskrene?

Trefov sin Andrej, koji je i sam poginuo nekoliko godina kasnije, tvrdio je da nisu!

- Nekoliko dana pre smrti, moj otac je bio krenuo na službeni put, ali se negde blizu aerodroma setio da je zaboravio pasoš. Vratio se kući u Zemun, gde je živeo sa svojom drugom suprugom Bojanom.

Kad je otvorio vrata, iznenadio se otkud Marko u njegovom stanu s Bojanom! Razbesneo se, zgrabio pištolj i u besu pretukao prvo Bojanu, a zatim i Marka, koji mu je tad zapretio: „Nećeš dugo!“ - pričao je Andrej Kovačević. Priča je bilo mnogo, ali dokaza malo, pa je smrt Vladimira Kovačevića ostala misterija.

Vlada Tref bio je siromašan klinac, koji je maštao da će jednog dana postati veliki sportista. Početkom osamdesetih počinje da se interesuje za auto-sport, a već 1980. godine u svojoj prvoj automobilskoj sezoni na stazi „Grobnik“ kod Rijeke imao je solidan plasman (jedanaesti) u konkurenciji 100 takmičara. Ipak, u orbitu popularnosti i biznisa vinuo se nekoliko godina pre smrti, kad je upoznao Marka Miloševića, s kojim ga povezuje ljubav prema sportu. Njih dvojica uskoro postaju bliski prijatelji, a od tada Vlada Tref postaje daleko poznatiji zbog navodnog šverca cigareta, uz blagoslov i pomoć Miloševića, nego po reli-trkama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.