"BOLJE SU ŽIVELE DOK NISU PRIČALE O FEMINIZMU": Bivša članica Pink Pantera dala JASAN stav o današnjim ženama!
Olivera Ćirković, Foto: Kurir

PINK PANTERKA

"BOLJE SU ŽIVELE DOK NISU PRIČALE O FEMINIZMU": Bivša članica Pink Pantera dala JASAN stav o današnjim ženama!

Nakon izlaska iz zatvora, Olivera je gostovala u brojnim emisijama i podkastima, a u jednom od svojih skorijih pojavljivanja u medijima, govorila je o feminizmu i položaju žena u društu danas

Objavljeno:

Olivera Ćirković (48), nekadašnja reprezentativka u košarci i članica kriminalne grupe Pink Panter, jedna je od najpoznatijih dama iz srpskog podzemlja. Nakon što je puštena iz grčkog zatvora u kom je provela nekoliko godina, vratila se u Beograd.

Srpkinja koju u Grčkoj zovu „žena pauk“ i „žena zmaj“, iza rešetaka je napisala knjigu „Pink Panter - moja zatvorska ispovest“ i namerava da nastavi s pisanjem.

Olivera se teretila za brojne pljačke juvelirnica u Atini, kao i na Rodosu i Santoriniju - preneli su grčki mediji njenu biografiju uz vest o izlasku iz zatvora. Ona je inače u grčkom pravosuđu zavedena pod oznakom „opasna za bekstvo“!

Olivera Ćirković
Olivera Ćirkovićfoto: printscreen

Nakon izlaska iz zatvora, Olivera je gostovala u brojnim emisijama i podkastima, a u jednom od svojih skorijih pojavljivanja u medijima, govorila je o feminizmu i položaju žena u društu danas.

Ona se kroz razgovor prisećala kako je živela njena majka i to poredila sa današnjim ženama koje su, prema Oliverinom mišljenju, samo sebi "muku navalile".

"Poražena sam muškarcima danas, razočarali su me, ne znam šta im je. Zašto su dozvolili da im žene vitlaju iznad glave i da im mašu prstom? Pojma nemam. Bravo za žene, ali i one su sebi muku navalile, mnogo su bolje živele dok nisu vitlale prstom, dok nisu pričale o feminizmu, dok su sad neka prava, neko ludiranje. Moja mama je bila kraljica, nije znala šta je feminizam, pojma nije imala, a bila kraljica i vladala tiho iz senke, to su najjači vladari. Niti je tatu lupala po glavi, niti ga je šamarala, uvek nam govorila da je tata mnogo jak lik i da je zverka prava i stvarno je tata bio mera za snagu", kazala je Olivera i dodala:

"Ja sam odrasla tako da muškarac treba da je snažan, da štiti porodicu, da donosi novac. Mama ne treba, mamu ne bije tata nego je mama vladar, znači radi šta hoće, mama kraljica. Znači, žene su trebale da ostanu kraljice, ali da ne vitlaju prstom, da ne šamaraju muškarce, da ne rade po ceo dan. Šta su one sebi navalile, ja sam i to primetila, navalile su sebi neki posao u kom se slamaju po osam sati i opet im ostala kuća na glavi. Trči tamo da skuva, trči opet detetu, znači osim onih dnevnih aktivnosti koje je imala moja mama one su sebi navalile još osam sati rada da bi ih neko pomazio po glavi i rekao "Kakva menadžerka, bravo za nju", zaključila je ona.

Inače, video je objavljen uz opis "Muškarci su postali tetkice".

Isečak iz podkasta u kom je govorila postao je viralan na Tik Toku, a sudeći po komentarima, mnoge žene su se složile sa Oliverinim mišljenjem, pa su neki od komentara "Bravo", "To! Napokon istina", "Bravo carice", "Živa istina", "U pravu je gospođa", "Predivno argumentovano", itd.

Biografija

OD KOŠARKE DO ROBIJE

Olivera je bivša košarkašica i reprezentativka Jugoslavije. Karijeru počela u Voždovcu, s kojim je osvojila kadetsko i juniorsko prvenstvo Jugoslavije.

Olivera Ćirković
Olivera Ćirkovićfoto: Public

Igrala je u Crvenoj zvezdi, Jedinstvu iz Tuzle, Celju i klubu Pagrati iz Atine

Po završetku karijere započela je privatan posao, odlučila da se pridruži bandi Pink Panter.

Spektakularno suđenje

UČESTVOVALI U 1.666 PLJAČKI

Na suđenju pred grčkim sudom, od desetoro optuženih, mahom Srba, među kojima je bila i Olivera, sedmoro je proglašeno krivim i osuđeno na kazne od sedam do 24 godine. Oliverin partner Dragan G. (34) dobio je najveću kaznu od svih optuženih - 24 godine.

Grčki sud je utvrdio da je ova grupa učestvovala u 1.666 pljački, medu kojima je i pljačka zlatare u Atini, iz koje su odneli nakit i satove od oko milion evra, dok su iz zlatara na Rodosu i Santoriniju odneli plen od oko 3,5 miliona evra.

Olivera je objasnila da je otimala bogatih koji će štetu naplatiti od osiguranja.

- Sve sam mogla da prihvatim u životu, osim da budem dvolična, ulizica i lešinar. I dalje mislim da je bolje biti častan pljaškaš nego nečastan lekar, političar ili sportski radnik. Nisam nimalo ponosna na svoj život i ne predlažem nikome na ovom svetu da mu budem uzor - napisala je Olivera.

Ova atraktivna Srpkinja, visoka 193 centimetra, poznata je i po tome što je prva žena koja je uspela da jula 2012. spektakularno pobegne iz jednog od najčuvanijih zatvora „Koridalos“ kod Atine. Ona je zamolila čuvarku da ode do sporedne kapije i uzme od rođaka iz Srbije sprej za crtanje murala koje je iscrtavala na zidinama zatvora. Kad je stražarka otključala vrata, posetilac ju je udario pištoljem u glavu, stavio Oliveru na motor i pobegao.

Plavuša nadmudrila upravu

Potera je bila filmska, u bekstvu je bila do novembra, kada je ponovo uhapšen i prebačena u još čuvaniji zatvor „Eleonas Tiva“. Grčki mediji pisali su tada da je „jedna plavuša dovoljna da nadmudri upravu ženskog zatvora“.

- Moje bekstvo je shvaćeno mnogo ozbiljnije nego što je u stvari bilo - izjavila je Olivera.

Pronašla sebe

STRAST ZA SLIKANJEM

- U zatvoru mi je, uz pisanje mnogo mi je pomoglo crtanje, strast koju sam otkrila nakon završetka košarkaške karijere - rekla je Olivera, koja je oslikavala murale.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.