UTVRĐENO KOJA JE ULOGA VUJOTIĆA U UBISTVU JOVANA UKOTIĆA: Turska policija sve prečešljala! (FOTO)
Milan Vujotić, Foto: Printscreen

SVI OSUMNJIČENI

UTVRĐENO KOJA JE ULOGA VUJOTIĆA U UBISTVU JOVANA UKOTIĆA: Turska policija sve prečešljala! (FOTO)

Pojavili su se nedavno detalji o osumnjičenima za ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića

Objavljeno:

"Milan Vujotić (40), za koga se navodi da je član kavačkog klana, uhvaćen je i zadržan u svojoj luksuznoj vili u Istanbulu. Nakon ubistva Jovana Vukotića, vođe škaljarskog klana u naselju Šišli 8. septembra, ekipe Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala pokrenule su sveobuhvatnu istragu. Tokom istrage privedeno je 13 osumnjičenih - piše turski hurriyet.

U istragama koje su policijski timovi sproveli protiv pripadnika kriminalne organizacije, utvrđeno je da Milan Vujotić nije povezan sa napadom, ali je naveden kao "spavaća ćelija odgovorna za zločinačku organizaciju „kavčani" u Istanbulu".

Turska policija, koja je otkrila luksuznu vilu u kojoj je Vujotić boravio, izvršila je akciju 23. septembra na predmetnoj adresi. .

Pojavili su se nedavno detalji o osumnjičenima za ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića. Utvrđeno je da je nalog za ubistvo izdao Radoje Živković, navodni član "kavačkog klana" i rođak šefa tog klana Radoja Zvicera, a da su ubistvo izvršile dve kriminalne organizacije u Istanbulu za 1,5 miliona eura.

1 / 5 Foto: Printscreen

- Organizovana policija pregledala je 1.700 sati snimaka na 200 lokacija, počevši od mesta gde je Vukotić ubijen. Na ovaj način, iscrtavajući trasu motocikla, policija je utvrdila i da je na dan incidenta Vukotića pratilo vozilo. Utvrđujući registarsku tablicu vozila, ekipe su svoja istraživanja usmerile na motocikl i vozilo. Tokom istrage se saznalo da je motorom upravljao Jakup Dogan, član kriminalne organizacije koju je vodio Bariš Neck, za kojim je bila raspisana poternica, i Emircan Sumer, pripadnik iste organizacije - pisali su turski mediji.

Policija je u automobilu u kojem je bio Vukotić pronašla i nekoliko GPS uređaja za praćenje.

Produbljujući svoj rad, policijski timovi su otkrili da su E.E, Elanur Tuna i Furkan Lesil, članovi kriminalne organizacije koju je predvodio Binali Camgoz, a koji je uhvaćen i uhapšen u Crnoj Gori prilikom pretresa uz crvenu poternicu, pratili Vukotića četiri meseca.

Ubrzo je oktriveno da su Radoje Živković i Zdravko Perunović dali naređenje da se ubije Vukotić.

Pretresajući adrese osumnjičenih, policija je zaplenila šest lažnih pasoša, 11 lažnih ličnih karata iz raznih zemalja, tri satelitska GPS uređaja i dva komada oružja korišćena u atentatu.

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.