TUŽNA VEST POGODILA SRBIJU! UMRO JOVAN KUZMANČEV
Ilustracija, Foto: Profimedia

VELIKI GUBITAK

TUŽNA VEST POGODILA SRBIJU! UMRO JOVAN KUZMANČEV

Uvek je sedeo na prvoj stolici u prvom redu. Bio je i jedan od prvih koji je 2019. godine ušao u pozorište kroz novi foaje

Objavljeno:

U Opštoj bolnici u Kikindi danas je, u 88. godini, posle kraće bolesti preminuo Jovan Kuzmančev, nekadašnji predsednik Opštine Kikinda, dugogodišnji glumac amater.

Obavljao je i funkciju predsednika Izvršnog veća tog grada, a bio je i prvi predstavnik čuvene fabrike, Livnice “Kikinda” u Rusiji. Po obrazovanju je bio ekonomista i mašinac, ali i veliki ljubitelj pozorišta. Dugo godina bio je glumac u kikindskom tetaru i igrao u najuspešnijim predstavama ove kuće, u “Preljubnicima”, “Rodoljupcima”, “Kako Banat kroz rodoljublje ide”, “Ženidba”, “Revizor” i mnogim drugim.

Kada je pozorište postalo profesionalno, čika Jovica, kako su ga svi u pozorištu zvali, scenu je ustupio mladim, akademski obrazovanim glumcima, a on je postao jedan od najvernijih gledalaca. Uvek je sedeo na prvoj stolici u prvom redu. Bio je i jedan od prvih koji je 2019. godine ušao u pozorište kroz novi foaje.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.