PUNI SU KAO BROD: Oni su NAJMOĆNIJI advokati u zemlji! (FOTO)
Foto: Fonet, Aleksandar Jovanovic Cile, Dragan Kadić, Stefan Jokić

gospodari sudnice

PUNI SU KAO BROD: Oni su NAJMOĆNIJI advokati u zemlji! (FOTO)

Ti advokati pred sudom brane, a često i oslobađaju najteže zločince, pa su javnosti postali poznati kao i oni koje zastupaju
Objavljeno: 16:23h

Ubistvo, pokušaj ubstva. Nanošenje teških telesnih povreda. Pronevera.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zbog raznih krivičnih dela mnoge osobe sa strana crne hronike postala su poznata. Sa njima slavu dele i oni koji im "čuvaju leđa". Oni su najpoznatiji advokati Srbije.

Ti advokati pred sudom brane, a često i oslobađaju najteže zločince, ali i one koji su se možda pak nepravedno našli na optuženičkoj klupi.

Ovo su oni:

Borivoje Borović

Ugledni advokat Borivoje Borović jedan je od najpoznatijih advokata Srbije. Njegovo ime gotovo svakodnevno je u medijima.

foto: Dado Đilas

Borović i članovi njegove advokatske kancelarije zastupaju mnoge ličnosti za koje se kaže da je su s one strane zakona.

Tako on on zastupao Miladina Kovačevića koji je zajedno sa dva Bošnjaka Sanelom Softićem i Edinom Džubarom pretukao Amerikanca Brajana Štajnhauera. Suđenje je završeno tako što je Kovačević priznao krivicu.

Takođe je zastupao i Uroša Mišića, navijača Crvene Zvezde koji je bio optužen za učestvovanje u tuči u kojoj su pretučena dvojica američkih marinaca u klubu "Plastik" 2013. godine. Presuda je bila oslobađajuća, a u postupku ga je zastupao upravo Borović.

foto: Dado Đilas

On je Mišića takođe branio i za prethodnu oprtužnicu, za delo iz 2009. godine kad je bakljom napao policajca Nebojšu Trajkovića. Najpre je osuđen na 10 godina zatvora, ali je presuda kasnije preinačena i prepolovljena na pet i po godina.

Ugledni beogradski advokat zastupao je i Luku Bojovića, kog je 2016. godine Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno oslobodio optužbi da je učestvovao u ubistvu Branka Jeftovića Jorge, za pokušaj ubistva Andrije Nedovića Šoka, kao i za ubistva njihovih telohranitelja. Bojović je oslobođen i optužbi da je posle smrti Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića preuzeo vođstvo “zemunskim klanom”.

foto: Profimedia

On je pred Višim sudom branio i starletu Tijanu Đuričić na suđenja za otmicu Jelene M. zbog navodnog kidnapovanja, maltretiranja, šutiranja i pljačkanja.

Zora Dobričanin Nikodinović

Najpoznatiju advokaticu krivičara u Srbiji gotovo nijedan veliki sudski predmet u poslednjih dvadesetak godina nije zaobišao. U advokatskim krugovima poznata je jer je prste i advokatsko umeće umešala u mnoge slučajeve.

foto: Stefan Jokić

U slučaju Brisa Tatona, branila je Ivana Grkovića, jednog od okrivljenih za njegovo ubistvo. U postupku koji se vodi za ubistvo novinara i urednika "Dnevnog telegrafa" Slavka Ćuruvije, ona zastupa Milana Radonjića i Ratka Romića. Postupak je i dalje u toku.

foto: AP

Žustra kao i uvek bila je i na jednom od ovih ročišta kad je iskaz davao Milorad Ulemek Legija.

Toma Fila

foto: Fonet

Ovaj ugledni advokat sin je poznatog advokata Filota File. Njegova slava prelazi granice zemlje, pa za njegovo ime znaju i do Haga.

Branio je Slobodana Miloševića.

foto: Profimedia

U Hagu zastupa kosovsku petorku Milutinović, Pavković, Ojdanić, Lazarević, Lukić; branio je realizatora državnog terora Radomira Markovića u procesima za atentat na Ibarskoj magistrali i za ubistvo Ivana Stambolića.

U julu je dobio još jednog atraktivnog klijenta, Radovana Karadžića, a njega, kao i Ivicu Dačića, samo savetuje.

Zdenko Tomanović

Još jedan ugledni advokat koji je branio mnoga poznata imena.

Tomanovića su do sada, recimo, angažovali Miroslav Mišković, Milan Beko, Darko Šarić, Sreten Jocić, Mirjana Marković i Slobodan Milošević.

foto: Nebojša Mandić

Ono što je interesantno je to da je, osim ove ekipe, ona zastupao i porodicu Ognjanović, Jelenu i Nebojšu, roditelje preminule devojčice Tijane Ognjanović koji su 2015. godine osumnjičeni da su utajili 100.000 dolara nakon detetove smrti.

foto: Nebojša Mandić

Goran Petronijević

Advokat Goran Petronijević, član je pravnog tima Radovana Karadžića.

foto: Nebojša Mandić

Pre tri godine ovaj nekadašnji sudija, a sada poznati beogradski advokat Goran Petronijević dobio je nesvakidašnji poziv da bude posmatrač referenduma u Ukrajini na Krimu.

Goran Petronijević je u Hagu zastupao Veselina Šljivančanina, koji je oslobođen optužbi. U Srbiji je zastupao razne klijente, od estradnih umetnika, do osoba optuženih za najteža krivična dela.

Angažovala ga je i poznata pevačica Svetlana Ceca Ražnatović, koja je tužbu protiv nje zbog navodnog duga podneo Vojislav Đurković iz Bijeljine.

Ivan Bajazit

Bivši sudija, a danas advokat Ivan Bajazit branio je Slobodana Šaranovića optuženog da je naredio ubistvo Nikole Bojovića.

Zastupao je i Đorđa Prelića, jednog od osumnjičenih za ubistvo Brisa Tatona

17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beograda. Prelić je na početku suđenja bio u bekstvu, a uhapšen je u blizini Barselone 2013. godine.

(S. Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.