POSLE NESREĆE NA PRUZI U LAĆARKU, OGLASILI SE IZ ŽELEZNICE SRBIJE: Okrivili vozača automobila
Nesreća na šinama, Foto: Police.hu

nesreća

POSLE NESREĆE NA PRUZI U LAĆARKU, OGLASILI SE IZ ŽELEZNICE SRBIJE: Okrivili vozača automobila

- Nesreća se dogodila u sredu oko 19 časova, a na automobil je naleteo putnički voz koji je saobraćao iz smera Šida - navode iz preduzeća

Objavljeno:

Kompanija "Insfrastruktura železnice Srbije" saopštila je da je na putnom prelazu u Laćarku putnički automobil podleteo pod voz iako su rampe bile spuštene, ali da povređenih nema.

Kako su naveli iz tog preduzeća, nesreća se dogodila u sredu oko 19 časova, a na automobil je naleteo putnički voz koji je saobraćao iz smera Šida.

Dodaju da je putni prelaz u Laćarku u toku nesreće bio ispravan i da je obezbeđen najsavremenijom opremom automatskim polubranicima, svetlosnom i zvučnom signalizacijom, kao i znakovima vertikalne drumske signalizacije.

Kako piše u policijskom izveštaju o saobraćajnoj nesreći, vozač drumskog vozila (38) priznao je odgovornost za izazvanu saobraćajnu nezgodu.

Navodi se da je polomljena rampa na putnom prelazu zamenjena i putni prelaz vraćen u redovno stanje u 21.20 sati, a da je putnički voz koji je učestvovao u udesu nastavio dalju vožnju uz kašnjenje od 66 minuta,oštećeni automobil uklonjen je sa putnog prelaza čime je omogućeno bezbedno odvijanje železničkog saobraćaja.

Voz, Kina
foto: Kineski radio internacional

"Infrastruktura železnice Srbije" još jednom apeluje na sve učesnike u drumskom saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju, posebno na putnim prelazima, da se u saobraćaju ponašaju odgovorno i savesno prema sebi i drugima.

Dodaje se da je do nesreće došlo neodgovornošću vozača drumskog vozila, koji je pokušao da se provuče između spuštenih rampi i tom prilikom podleteo pod voz.

Iz "Infrastrukture železnice Srbije" upozoravaju da je zbog nepoštovanja propisa, nepažnje i neodgovorne vožnje vozača drumskih vozila samo od 2020. godine do danas na putnim prelazima u Srbiji život je izgubilo 14, a teže ili lakše povređeno 54 osoba.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.