UBICE SE KRIJU PUNA 4 MESECA, ISTRAGA TAPKA U MESTU! Perenčević ubijen pred drugovima, Mali Goksi kraj škole
ilustracija, Foto: Profimedia, Kurir

policijska istraga

UBICE SE KRIJU PUNA 4 MESECA, ISTRAGA TAPKA U MESTU! Perenčević ubijen pred drugovima, Mali Goksi kraj škole

Policija i tužilaštvo preduzeli su brojne dokazne radnje, ispitali su poznanike, prijatelje, ali i svedoke zločina

Objavljeno:

Uprkos brojnim saslušanjima, poligrafskim ispitivanjima, ali i veštačenjima...već skoro četiri meseca nije otkriveno ko su ubice Luke Perenčevića (28) i Gorana Atanaskovića (21) poznatijeg kao Mali Goksi, koji su ubijeni u razmaku od samo pet dana u maju ove godine.

Istražni organi su došli do saznanja da je Luka Perenčević ubijen zbog poslova sa drogom, dok je u slučaju Gorana Atanaskovića u pitanju raniji sukob koji je imao, međutim ko je ove egzekucije naručio, ali i izvršio i dalje nije poznato.

Policija i tužilaštvo preduzeli su brojne dokazne radnje, ispitali su poznanike, prijatelje, ali i svedoke zločina. Neki od njih ispitani su na poligrafu, međutim, kako nezvanično saznajemo, nije utvrđeno da imaju neke veze sa zločinima. Izuzeti su snimci sa brojnih kamera, urađena veštačenja, ali za sada ništa od toga nije pomoglo da se otkriju ubice i uhapse.

MALI GOKSI

U naselju Vinča kod Grocke početkom maja 2022. godine, nepoznati muškarac sa kacigom na glavi pucao je iz pištolja Gorana Atanaskovića (21) kojeg je teško ranio i koji je od zadobijenih povreda preminuo nakon mesec dana, a prema rečima njegove porodice nakon skoro četiri meseca ne postoji nijedna informacija koja bi mogla da se poveže sa egzekutorom.

- Ne znamo ko je to mogao da uradi, i dalje iz policije nismo dobili nikakvu informaciju iako je prošlo četiri meseca, ne znamo šta da kažemo... - rekli su oni kratko za “Blic”.

Nakon što je na Atanaskovića pucao, napadač je pobegao smederevskim putem u pravcu hotela Radmilovac, dok je ranjeni mladić ostao da leži.

Teško ranjenog Gorana u lokvi krvi pronašli su potom slučajni prolaznici koji su o tome ubrzo obavestili policiju.

Ubijeni Goran Atanasković zvani Mali Goksi
Ubijeni Goran Atanasković zvani Mali Goksifoto: Facebook

Dok jedni imaju samo lepe reči za Atanaskovića, drugi su ipak tada govorili da je “Mali Goksi” imao problematičnu narav, a kako je “Blic” već pisao, do svoje 21. godine imao je dosije od čak 10 krivičnih dela, odnosno krivičnih prijava za nanošenje lakih telesnih povreda, krađe, nasilničko ponašanje, nasilje u porodici, uništenje i oštećenja tuđih stvari, kao i teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Od zaposlenih u kladionici koja se nalazi nedaleko od mesta gde se pucnjava dogodila, samo mesec dana pre nego što je Atanasković ubijen, izbio je incident nakon čega je Goran završio sa zavojem na glavi.

Vinča, Pucnjava
foto: Printscreen/Pink

- Trojica maskiranih muškaraca upala su u kladionicu i napala su Gorana koji ih prethodno nije dirao. Ranili su ga malom sekirom, dok neki pričaju da su imali i bejzbol palicu. Goran je nakon napada zadobio povrede u potiljku glave, pa je potom previjen. Kada je sutradan došao u kladionicu, nismo ga pustili, jer mu je, prema politici kuće, od tada zabranjen ulaz. On se nije bunio, već je mirno izašao i od tada se više nije vraćao - kaže zaposlen u kladionici “Maxbet” u Vinči i dodaje kako mu Goran nije izgledao problematično kad god bi dolazio kod njih, a gde je, sve do incidenta, bio redovan gost.

Njegova majka sa druge strane, ne deli mišljenje svojih komšija, i istakla je tada za medije kako je njen sin bolestan, te da nije pio alkohol, nije se drogirao, a nije ni povezan sa kriminalom.

- Goran je šećeraš i prima insulin. On nikada nije pio, nikada se nije drogirao - govori njegova majka i i takođe ističe da, što se tiče incidenta od pre mesec dana u kom je njen sin bio napadnut, do danas ne zna ko bi mogli da budu muškarci koji su tada sekirom nasrnuli na njenog sina.

Ubistvo u teretani

Maskiran u dostavljača hrane, ubica je 9. maja u po bela dana ušao u prostorije bokserskog kluba gde je Luka Pernčević (28) bio sa trojicom drugova. On je ispod ranca krio pištolj sa prigušivačem kojim je ispalio šest hitaca Perenčevića koji je u tom trenutku sedeo na klupi.

Ubijeni Luka Perenčević
Ubijeni Luka Perenčevićfoto: Printscreen

Ubica je skuterom pobegao sa lica mesta, a kako sumnja, u blizini je imao spreman stan u kojem se sakrio.

1 / 6 Foto: Zorana Jevtić

Jedno ubistvo i nekoliko incidenata koji se dovode u vezu sa Perenčevićem dogodili su se za kratko vreme, a sve je počelo 2020. godine kada je Luka, kako su tvrdili oštećeni, izbo Petra i Uroša Rakočevića.

Otac ranjene braće tada je naveo da je njegovim sinovima Luka prišao u kafiću i da ih je napao nakon čega je potegao i nož.

Za Luku je tada rekao da je bio “strah i trepet na Banjici” i da je maltretirao njegove sinove.

Samo nekoliko dana kasnije Lukin drugar, Filip Lepojević (18), a za to delo okrivljeni su braća koja su tvrdila da ih je Luka izbo - Petar i Uroš Rakočević.

Ubijeni Filip Lepojević
Ubijeni Filip Lepojevićfoto: Printscreen/Youtube/Rudar7

Nakon ovog ubistva, incidenti su se nizali jedni za drugim. Prvo je zapaljena piljara u vlasništvu Rakočevića, ubrzo i cvećara njihove sestre i prostorije njihovog humanitarnog udruženja.

I kafić u vlasništvu ubijenog Perenčevića je izgoreo je pre skoro 9 meseci, kao uzrok požara su navedene neispravne instalacije, mada u to upoznati sa situacijom sumnjaju.

Bonus video:

00:55

Snimak privođenja Srbina osumnjičenog za ubistvo Crnogorca na Pagu

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.