I SRBIJA DOŽIVELA HOROR KAO NA CETINJU: Uzeo lovačku pušku i POBIO CEO KOMŠILUK, krvavom piru isto prethodila svađa
Jabukovac i Cetinje, Foto: Printscreen

UŽAS

I SRBIJA DOŽIVELA HOROR KAO NA CETINJU: Uzeo lovačku pušku i POBIO CEO KOMŠILUK, krvavom piru isto prethodila svađa

Crna Gora i region potreseni su zločinom koji se dogodio juče 12. avgusta na Cetinju

Objavljeno: 14:43h

U pucnjavi koja se juče dogodila na Cetinju, kada je Vuk Borilović otvorio vatru na sugrađane, ubijeno je prema poslednjim informacijama najmanje 11 osoba, među kojima su i deca.

Podsetimo, u pucnjavi je ranjeno najmanje deset osoba. Četiri osobe su prebačene u Klinički centar Crne Gore, među njima i policajac kog je Borilović upucao u glavu. Borilović je sprečavao Hitnu pomoć da priđe povređenima.

On je oko 16 časova zapucao iz vatrenog oružja na sugrađane iza zgrade Vladinog doma.

Podsetimo, ovo nažalost nije prvi jezivi zločin. U Srbiji se 2007. godine dogodio sličan svirepi zločin kada je muškarac pobio ceo svoj komšiluk.

Ubistvo u Jabukovcu

Ovo masovno ubistvo šokiralo je čitavu javnost u Srbiji. Dogodilo se 27. jula 2007. godine u selu Jabukovac kod Negotina, kada je tada tridesetdevetogodišnji Nikola Radosavljević u crno zavio šest kuća u rodnom selu. On je lovačkom puškom ubio devetoro svojih komšija, među njima i jednog petnaestogodišnjeg dečaka.

Nikola Radosavljević, Jabukovac
foto: Filip Plavčić/Youtube

Nezapamćenom zločinu je prethodila porodična svađa koja se dogodila 26. jula kada je Radosavljević pretukao svoju suprugu, optuživši njenu majku da je na njega bacila vlašku magiju. Sutradan je pokušao samoubistvo i to tako da je želeo da skoči u bunar. Međutim, spasio ga je komšija, a Radosavljević je onda uzeo lovačku pušku iz kuće i redom ubio svoje komšije. Policija ga je uhapsila oko 1:30 ujutru na seoskom groblju, gde ga je i sprečila da izvrši samoubistvo. On je i dan-danas u specijalnoj bolnici u zatvoru na lečenju.

Radosavljević, koga su meštani zvali Crni Kole, imao je psihičke probleme i verovao je da je meta vlaške magije.

Nakon što ga je komšija spasio pri pokušaju samoubistva, izbezumljen je krenuo u ubilački pohod ka komšijskim kućama. Dohvatio je lovačku pušku, za koju je imao dozvolu i počeo je svoj krvavi pir. Najpre je ubio Veljka Đorđevića (58); pa njegovog sina Dragana (22) i taštu Marinu Kutkurenović (75). Zatim je usmrtio još šest osoba, supružnike Draginju (55) i Branislava Borongića 857), Persu Banković (37), Branislava Badajevića (30), Srđana Bađikića (15) i Aniku Čokić (62). Teško je ranio Sinišu Bađikića (36) i Vanucu Badarević (70).

Jabukovac
foto: Vladimir Šporčić/Filip Plavčić

Branislav i Draginja Borongić bile su njegove prve žrtve. Branislava je ubio jednim hicem i to dok je stajao pored supruge. Draginja je od straha krenula da beži, ali Nikola je uspeo da je pogodi metkom u leđa. Samo se srušila mrtva pred vratima. Sledeći su mu se na meti našli Veljko Đorđević, njegov sin Dragan i tašta Marina Kutkurenović. Nakon toga ustremio se na kuću Bađikića, gde je ubio 15-godišnjeg Srđana. Siniša Bađikić bacio se na sina, u pokušaju da ga telom zaštiti, ali je Nikola pucao i u njega i teško ga ranio. Onda je ubio Branislava Badejevića i to naočigled njegove majke Bike, pa se uputio ka kući svoje tašte Anike Čogić. Usput je naleteo na staricu Vanucu Badarević koja je uspela da izbegne hitac sakrivši se iza svoje kuće, ali nažalost, to nije uspela komšinica Jelica Banković. Ona je izrešetana na ulici, gde je na mestu pala mrtva. Persu Banković je ubio dok je kačila veš na terasi svoje kuće. Radosavljević je na kraju upao u taštinu kuću i ubio je, urlajući da mu je "stara veštica za sve kriva".

Tako je selo u Srbiji zauvek ostalo upisano krvavim slovima u istoriju srpske crne hronike.

Čovek koji je Radosavljevića spasio da ne oduzme sebi život jedini je koji je u selu naslutio da nešto može da se dogodi:

- I kaže, molim te komšija, idi kući. Ostavi me samog ili te ubijam. Idi molim te kući. Ja sam odmah pobegao ovamo gore da ljudima javim da idu u policiju, da vidimo šta će tu da bude. I kad sam javio, čula se puška - rekao je tada komšija za "Dnevnik".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.