ČUVAR IZ MUZEJA PRODAVAO TITOVE EKSPONATE! Zaradio DVA miliona od krađe Brozovih predmeta!
Foto: Fonet

kakva šema!

ČUVAR IZ MUZEJA PRODAVAO TITOVE EKSPONATE! Zaradio DVA miliona od krađe Brozovih predmeta!

Ove predmete, koji predstavljaju kulturno i istorijsko dobro, osumnjičeni je prodao u više zlatara na području Beograda i tako sebi pribavio više od dva miliona dinara
Objavljeno: 15:35h

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu rasvetlili su tešku krađu iz Muzeja istorije Jugoslavije, koja je izvršena krajem prošle godine i uhapsili I.M. (1979), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio ovo krivično delo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Osumnjičeni I.M. je kao radnik obezbeđenja muzeja bio upravo zadužen za čuvanje eksponata izloženih u okviru zbirke Pokloni i lični predmeti Josipa Broza Tita. Sumnja se da je krađe vršio u više navrata, u toku svojih redovnih smena, tako što je podesne predmete koje je sam pravio zavlačio u izložbene vitrine kako bi privukao eksponate, stavljao ih u džep i po završetku smene iznosio iz muzeja. Na ovaj način ukrao je broševe i igle za kravate od plemenitih metala ukrašene dragim kamenjem, kovani novac iz Rimskog perioda i druge lične stvari Josipa Broza i poklone stranih državnika. Ove predmete, koji predstavljaju kulturno i istorijsko dobro, osumnjičeni je prodao u više zlatara na području Beograda i tako sebi pribavio više od dva miliona dinara. Deo ukradenih predmeta policija je pronašla i vratila Muzeju. Osumnjičeni I.M. je, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO:

Kako smo plesali sa migrantima

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.