NOVI DETALJI: Atentator na Vučića pio sa Škaljarcima!
Foto: Mup.rs

ozbiljna priča...

NOVI DETALJI: Atentator na Vučića pio sa Škaljarcima!

Hapšenju Vladimira Popovića (41) zvanog Vlada Pop, vlasnika beogradskog kluba "Havana", zbog iznude od 110.000 evra prisustvovao je i S. M., koji je krajem novembra uhapšen pod sumnjom da je planirao napad na premijera Aleksandra Vučića
Objavljeno:

Sa njim je obavljen informativni razgovor, prilikom kojeg je tvrdio da je u klub došao kako bi se proveo, ne znajući šta se unutar njega dešavalo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Inače, S. M. je u Crnoj Gori označen kao pripadnik "škaljarskog klana", a trenutno radi obezbeđenje za jednog narko-bosa sa Dorćola.

- Oštećeni R. M. prijavio je policiji da trojica muškaraca žele od njega da uzmu 110.000 evra, tvrdeći da im on taj novac duguje.

- Primopredaja je zakazana u "Havani". Policija je odmah uhapsila Vladimira Popovića i dva pripadnika Žandarmerije - Dalibora Đorića (34) i Vojislava Kostića (33). Nedaleko od njih sedeo je i pio za stolom S. M., koga je policija uhapsila 29. novembra prošle godine nakon što je osam puta za manje od 24 časa zatečen u "audiju A8" u blizini adrese na kojoj stanuje premijerAleksandar Vučić. On je u policiji pet puta menjao iskaz, a poslednji put je dao indicije da je premijera držao pod prismotrom za nečiji račun. S. M. je tvrdio da nije znao šta se unutar "Havane" dešavalo i da je on došao zbog provoda - objašnjava sagovornik Alo! - a.

Inače, uhapšeni Vladimir Popović je, inače, izuzetno blizak sa pripadnicima škaljarskog klana, koji su upravo u "Havani" obavljali sve bitnije poslovne dogovre. Popović je, prem operativnim saznanjima desna ruka Liuke Bojovića, a u policiji je govorio o njegovim poslovima.

ISTRAGA PROTIV VLASNIKA HAVANE I ŽANDARMA zbog iznude 110.000 evra

- Popović, Đorić i Kostić se sumnjiče da su krajem decembra prošle godine u beogradskom klubu „Havana” u cilju iznuđivanja novca i nepokretnosti naneli teške telesne povrede oštećenom R. M., koji nije hteo da prizna da im duguje 110.000 evra. Inspektori su prilikom hapšenja kod osumnjičenih pronašli mobilne telefone, pomoću kojih su se dogovarali za izvršenje ovih krivičnih dela - objašnjava sagovornik.

Takođe, kod osumnjičenog Đorića je pronađeno više od 250.000 evra i oko 2.205.000 dinara, za koje se sumnja da su pribavljeni iznudama.

Prilikom pretresa porodične kuće osumnjičenog Vojislava Kostića policija je kod njegovog brata pronašla pištolj marke CZ, 40 komada municije različitog kalibra i oko pet grama opojne droge marihuane.

Klub "Havana" je zatvoren, a sem policije, njegove račune i poslovanje proverava još nekoliko nadlženih institucija.

Ko je vođa škaljarica?

Prema pisanju crnogorskih medija, Jovica Jovan Vukotić je vođa „škaljaraca“. On je, navodno, pod zaštitom Luke Bojovića i Filipa Koraća, označenih za najmoćnije ljude u srpskom podzemlju. Čovek je poreklom sa Čeva kod Cetinja. Relatvno skoro se stvorio u Kotoru sa bogatstvom koje se procenjuje na stotine miliona evra. Taj novac je zaradio napolju, van Crne Gore, preprodajom droge, jer isključivo rade sa drogom. Kada je njemu i njegovoj ekipi uskraćen manevarski prostor u Evropi, došli su kući, u rodni Kotor, jer je većina momaka iz ekipe rođena u Kotoru, i tu su počeli problemi koji su preko nastali u poslu sa drogom.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.