KOD SUBOTICE OTKRIVENA DVA KAMPA SA MIGRANTIMA: Prati se njihovo kretanje
Foto: MUP Srbije

POLICIJA JE PRONAŠLA SVE

KOD SUBOTICE OTKRIVENA DVA KAMPA SA MIGRANTIMA: Prati se njihovo kretanje

Iz kabineta gradonačelnika Subotice kažu da nije bilo nikakvih protesta u Subotici

Objavljeno:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave granične policije i Žandarmerije pronašli su dva imprivizovana kampa u okolini Subotice, u kojima je zatečeno više desetina migranata iz Indije i Pakistana, kao i 10 Sirijaca i svi su upućeni u prihvatni centar.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova kontinuirano vrše kontrolu kretanja i boravka ilegalnih migranata u rejonu granice sa Mađarskom, u cilju pronalska krijumčara i oružja, kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana Srbije, kao i migranata.

Iz kabineta gradonačelnikaSubotice kažu da "nije bilo nikakvih protesta u Subotici, osim okupljanja građana u mesnoj zajednici 'Makova sedmica', gde su se istog dana uverili u efikasnost rada policije".

- Policija je obišla i šumski pojas uz granicu, gde su sve dosadašnje tačke zadržavanja migranata razbijene. MUP je stalno aktivan na terenu. Žandarmerija je takođe prisutna i u pripravnosti, a u četvrtak ujutru je realizovala jednu veću akciju. Stanje je sada mirno. Grad Subotica daje svoj doprinos. Finansiramo prevoz migranata u prihvatne centre na jugu zemlje, komuniciramo sa državnim organima i koordiniramo rad komunalnih službi u vezi sa ovim pitanjem - kažu iz kabineta.

Kako dodaju, problem sa migrantima postoji od 2015. godine i on je globalnog karaktera, te u tom smislu ne može da bude "rešen" na način da se stanje stvari vrati na ono od pre pokretanja tih masovnih migracija.

- Ono što možemo da uradimo je da kvalitetno upravljamo tim procesima, da zaštitimo naše građane i obezbedimo poštovanje zakona. Građani nemaju nikakvog razloga za strah ili zabrinutost. Jedini oprez koji je potreban je da se o svim problemima u vezi sa migrantima odmah obavesti policija i da se ne preduzimaju bilo kakve radnje na svoju ruku. Realni incidenti, u kojima su štetu snosili građani Subotice, od 2015. do danas, nisu toliko brojni. Njih je naravno bilo i svi su rešeni od strane policije. Zadatak MUP-a, Grada i Komesarijata za izbeglice, jeste da se izgredi svedu na nulu i na tome radimo svaki dan - objašnjavaju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.