DAVINIĆU ĆE SE PONOVO SUDITI O ZLOUPOTREBI 1,6 MILIONA DOLARA! Na suđenje će biti pozvan i Boris Tadić!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

ponavlja se postupak

DAVINIĆU ĆE SE PONOVO SUDITI O ZLOUPOTREBI 1,6 MILIONA DOLARA! Na suđenje će biti pozvan i Boris Tadić!

Daviniću će se ponovo suditi po optužnici kojom se tereti da je 2005. godine preduzeću iz Podgorice pribavio imovinsku korist u iznosu od 1.617.686 američkih dolara
Objavljeno: 16:45h

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je nekadašnji ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić bio oslobođen optužbi za zloupotrebe službenog položaja prilikom prodaje viška naoružanja vojske SCG preduzeću iz Podgorice, kao i prilikom kupovine stana načelniku Generalštaba Vojske SCG Ljubiši Jokiću, objavljeno je dana na sajtu tog suda.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Apelacioni sud je naložio da se suđenje Daviniću i takođe oslobođenom generalu Milunu Kokanoviću ponovi pred beogradskim Višim sudom i da se na novom suđenju kao svedoci ispitaju tadašnji članovi Visokog saveta odbrane - Boris Tadić, Filip Vujanović i Svetozar Marović.

Naime, presudom Višeg suda u Beogradu od 3. marta 2016. godine Davinić je bio oslobođen od optužbi za tri krivična dela zloupotreba službenog položaja, a Kokanović za jedno krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Daviniću će se ponovo suditi po optužnici kojom se tereti da je 2005. godine preduzeću iz Podgorice pribavio imovinsku korist u iznosu od 1.617.686 američkih dolara, a državi Republici Srbiji naneo imovinsku štetu u tom iznosu.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.