Austrija poslala 20 policajaca u Srbiju
Foto: Profimedia

zajedničko nadziranje granice

Austrija poslala 20 policajaca u Srbiju

Policajci su upućeni u skladu s dogovorom koji su pre mesec dana postigli ministri unutrašnjih poslova Austrije i Srbije, Volfgang Sobotka i Nebojša Stefanović
Objavljeno:

Austrija je danas poslala 20 policajaca koji će mešovitim vojno-policijskim snagama u Srbiji pomagati u nadziranju granice s Bugarskom i sprečavanju prelaska ilegalnih migranata, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u Beču.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Policajci su upućeni u skladu s dogovorom koji su pre mesec dana postigli ministri unutrašnjih poslova Austrije i Srbije, Volfgang Sobotka i Nebojša Stefanović. "Želimo i dalje da budemo pouzdan partner državama Balkana i da im pomognemo da drže zatvoremo zapadnobalkansku (migrantsku) rutu", rekao je danas Sobotka na ispraćaju austrijskih policajaca. Po njegovim rečima, zatvaranje te rute je od ključnog značaja za rešavanje migrantske krize i zato je neophodan solidaran doprinos svih država Evropske unije. ; Policajce kao ispomoć srpskim pograničnim snagama do sada su uputile i Madjarska, Slovačka i Češka.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.