FILIP KORAĆ OSUĐEN U ZAGREBU: Evo kakva kazna mu je izrečena!
Filip Korać, Foto: Zorana Jevtić

SAOPŠTENO JE

FILIP KORAĆ OSUĐEN U ZAGREBU: Evo kakva kazna mu je izrečena!

Koraćev pasoš je, kako su objasnili nadležni u Hrvatskoj, bilo nemoguće detektovati na bilo kom graničnom prelazu, jer se zapravo radi o autentičnom dokumentu

Objavljeno: 15:24h

Filip Korać je osuđen danas po ekspresnom postupku pred Opštinskim sudom u Zagrebu zbog falsifikovanja hrvatskog pasoša, javlja Jutarnji list.

Koraću je izrečena uslovna kazna zatvora i novčana kazna od 75.000 kuna.

Takođe, Koraću je danas ukinut istražni zatvor u kom se nalazio otkad se pre mesec ipo dana sam pojavio u zatvoru u Remetincu i rekao da želi da se prijavi jer je Hrvatska za njim raspisala poternicu.

- S obzirom na okolnosti pod kojima je delo počinjeno i s obzirom na brojke okolnosti po orkivljenika ipak smatram da je izrečena kazna preoštra - rekao je Koraćev advokat, Gordan Preglej.

Iznoseći svoju odbranu pred sudom, Korać je, kako navodi Jutarnji list, priznao da je koristio falisifikovani hrvatski pasoš.

- Tvrdi da ju je koristio jer se plašio za svoj život jer mu je pretilo ubistvo - navodi izvor Jutarnjeg.

Podsetimo, Filip Korać predao se policiju u Hrvatskoj 26. aprila jer je za njim bila raspisana poternica zbog falsifkovanja isprava. Mediji su ga označili kao osobu od najvećeg poverenja Luke Bojovića. Bojović trenutno služi kaznu u Španiji i jedan od najvećih neprijatelja kavačkog klana.

Korać je pre pet godina u zagrebačkoj policiji u Petrinjskoj ulici podigao pasoš sa svojom slikom, a imenom Slobodan Koralija.

1 / 5 Foto: MUP Srbije

Koraćev pasoš je, kako su objasnili nadležni u Hrvatskoj, bilo nemoguće detektovati na bilo kom graničnom prelazu, jer se zapravo radi o autentičnom dokumentu.

Kako navode, Korać je u zatvor Remetinac došao u utorak 26. aprila.

- Dobar dan, ja sam Filip Korać, za mnom je raspisana poternica i došao sam da se javim - navodno je, prema pisanju Jutarnjeg lista rekao najbliži saradnik Luke Bojovića kada se pojavio na prijavnici zatvora.

Njegov dolazak bio je najavljen za taj dan.

- Koraćev advokat putem podneska Državnom tužilaštvu najavio je Koraća, pa on nije bežao niti je uhapšen. U Hrvatsku je došao sa svojim dokumentima. Advokat je naveo da Korać u Srbiji nije osuđivan. Inače, Hrvatska je za njim raspisala poternicu i evropski nalog za hapšenje, a određen mu je i istražni zatvor - navode mediji.

Korać se, da podsetimo, tereti za falsifikovanje dokumenata.

Bonus video:

01:32

Hapšenje pedofila

(Espreso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.