CRNI BILANS UBIJENIH ŽENA U SRBIJI NEVEROVATNO PORASTAO: Stanje je ALARMANTNO, oglasila se Vesna Stanojević
Vesna Stanojević, Foto: Espreso.co.rs

strašno

CRNI BILANS UBIJENIH ŽENA U SRBIJI NEVEROVATNO PORASTAO: Stanje je ALARMANTNO, oglasila se Vesna Stanojević

Kako ističe povećan je i broj žena koje traže njihovu pomoć ali i one su u manjini u odnosu na relan broj žena koje trpe nasilje

Objavljeno:

Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće kaže da je vreme za alarm jer u za pet meseci, ako uszmemo u obzir poslednje tri godine u ovoj smo imali najviše ubijenih žena.

Kako je Stanojevićeva objasnila bilo je više ubijenih žena za celu godinu ali da ovoliko žena bude ubijeno u prvoj polovini godine ne pamti da se dogodilo u poslednje vreme.

- Od početka ove godine ubijeno je 14 žena! Neverovatno je da je ovoliko žena nastradalo u prvih pet meseci, nije prošlo ni pola godine. Ako uporedimo, za poslednje tri godine ovo je ubedljivo najveći broj ubijenih žena i zaista je vreme da se nešto uradi - kaže Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće.

Kako ističe povećan je i broj žena koje traže njihovu pomoć ali i one su u manjini u odnosu na relan broj žena koje trpe nasilje.

1 / 5 Foto: Kurir privatna arhiva

- Na 10 žena koje trpe nasilje, samo dve do tri se obrate za pomoć i prijave nasilnika. Nažalost i one koje prijave nisu potpuno bezbedne - zaključuje sagovornica.

S obzirom da su u poslednjim slučajevima ubijane žene od strane emotivnih partnera sa kojima nisu bili u braku Stanojevića kaže da se ubistva uglavnom dešavaju u takvim vezama ali da ih ima i u bračnim zajednicama.

Podsetimo, za manje od mesec dana dve žene su ubijene nožem u Barajevu. Ubili su ih muškarci sa kojima nisu bili u braku već u nekim emotivnim vezama.

Nesrećnu ženu Snežana Đ. (67) je u dvorištu zaklao komšija, dok je Snežanu S. (47) iskasapio bivši partner.

Bonus video:

00:30

Ubistvo u centru Obrenovca

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.