SVE UTIHNULO NA ADA HUJI: Prolaznici nemo gledaju mesto gde je pronađeno telo za koje se veruje da je Matej (VIDEO)
Matej Periš, Foto: Filip Plavčić, Google Earth, Printscreen

tuga

SVE UTIHNULO NA ADA HUJI: Prolaznici nemo gledaju mesto gde je pronađeno telo za koje se veruje da je Matej (VIDEO)

Jedna od polaznica rekla je da svako jutro šeta ovim potezom Dunava i da joj je žao što se sve ovako završilo

Objavljeno: 16:39h

Na mestu gde je pre 24 sata izvučeno telo koje po svemu sudeći ukazuje na to da je u pitanju Matej Periš (27) iz Splita, koji je nestao noć uoči Nove godine, sve je mirno samo poneki prolaznik u tišini priđe reci Dunavu i gleda nemo na mesto gde je izvučeno telo.

Iz razgovora sa prolaznicima mogli smo zaključiti da su mnogi od njih došli na Adu Huju kako bi videli gde je izvučeno telo mladića čija je vest o nestanku mesecima punila novinske stupce.

Mesto na kom je pronađeno telo Mateja Periša
Mesto na kom je pronađeno telo Mateja Perišafoto: Ana Paunković

- Pratila sam slučaj od početka i mislila sam da je živ. Svi smo se nadali i onda smo juče čuli da je nađen, pa smo došli da vidimo gde je to - kaže starija gospođa, dok mlađa devojka koja je došla sa drugaricama navodi da je bila u grupama koje su aktivno pratile slučaj nestalog mladića iz Splita.

Mesto na kom je pronađeno telo Mateja Periša
Mesto na kom je pronađeno telo Mateja Perišafoto: Ana Paunković

- Strašno što je mrtav. Bio je prelep i žao nam je što je ovako završio.

Jedna od polaznica rekla je da svako jutro šeta ovim potezom Dunava i da joj je žao što se sve ovako završilo.

- Šetam svaki dan i juče sam bila, ali sam videla samo policijska kola koja odlaze i nisam znala o čemu se radi, tek sam kasnije iz medija shvatila o čemu se radi. Tuga i eto makar njegova porodica na neki način može da prekine neizvesnost koju su imali toliko dugo - kaže ona.

00:10

Ada Huja, dan posle pronalaska tela

Podsetimo, Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra, nakon što je izašao iz kluba Gotik. Njegovo dalje kretanje pratile su sigurnosne kamere te je utvrđeno da je trčao beogradskim ulicama, iako ga niko nije jurio.

Samo je u jednom trenutku pokušao da zaustavi taksi, a onda je produžio do restorana Savanova, gde mu se gubi svaki trag. Kamere su "pokrile" devet minuta njegovog kretanja nakon izlaska iz Gotika sve do restorana Savanova, kao i njegov pokušaj da zaustavi taksi nakon kog je produžio do restorana na savskoj promenadi.

Telefon Mateja Periša
Telefon Mateja Perišafoto: Printscreen

Telefon Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra kod Beton hale u Beogradu, imao je poslednji put signal kod Velikog ratnog ostrva, a izvor Kurira objašnjava da je to moguće ako je bio dva metra ispod vode!

Jedan od ključnih razloga je zašto je Matej u noći sa 30. na 31. decembar istrčao na ulice Beograda iz Gotik kluba.

1 / 5 Foto: Instagram/pronadjimomatejaperisa

- Razlog napuštanja lokala je, po mom mišljenju, važno pitanje. Trebalo bi da da odgovor na pitanje gde je Matej otišao i na kraju, ako Bog da, gde je Matej stigao. Mislim da je to ključno pitanje da je posle tog taksi snimanja jasno da je hteo negde da ide, u to sam uveren. Naravno, policija i svi njeni pripadnici rade na rasvetljavanju ne samo tog trenutka, već i svih drugih momenata. Oni ništa ne isključuju - rekao je Matejev otac i otkrio šta bi mogao biti razlog njegovog iznenadnog odlaska iz kluba.

- Palo mi je na pamet da odem u stan. Novac koji je bio u stanu. Možda mu je trebao novac da upozna nekoga. Ne znam sa kim, nije ni sa kim razgovarao na mobilni. Da li je bio u nekoj komunikaciji u kafani, ne znam, hteo je da upozna nekoga. Ne znam, stvarno ne znam. I to je ta enigma koja me muči. Kažem, mislim da je hteo negde da dođe, da stigne. To mi pokazuje situacija sa taksijem. Šteta što nije bio slobodan da vozi - rekao je Matejev otac i dodao da je uveren da Matej nije namerno skočio u vodu.

Matej Periš je noć uoči Nove godine trčeći izašao u 01.43 sata iz kluba "Gotik" u Beton hali u Beogradu, pa je preko Karađorđeve i Travničke ulice stigao do Save promenade gde se prema video-zapisu restorana vidi kako se približio reci Savi u 01.51 sati. Poslednji signal beznih stanica njegovog telefona uhvaćen je u reci Savi u 02.05 sati tačno ispred kluba odakle je istrčao.

Bonus video:

00:39

Deo trase kojom se kretao Matej Periš u noći nestanka

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.