ISPOVEST PRVOG POLICAJCA SRBIJE: Đinđić je mogao da preživi!
Foto: Aleksandar Jovanovic Cile

Ekskluzivni intervju

ISPOVEST PRVOG POLICAJCA SRBIJE: Đinđić je mogao da preživi!

Kako je prema mišljenju Rodoljuba Milovića Roćka Đinđić mogao da preživi, zašto je Beker bio pogrešan za Đokovića, zbog čega se Vučić obračunava s Hrvatskom, zašto bi ratnim invalidima bilo bolje da "pocrkaju" saznajte u novom Njuzviku
Objavljeno: 11:05h

Rodoljub Milović Roćko, bivši prvi čovek Uprave kriminalističke policije, od pre nekoliko meseci penzioner, prvi put je javno progovorio o "Sablji" i događajima koji su joj prethodili. U ispovesti za mesečnik "Njuzvik" Milović je otkrio i gde je završila dokumentacija iz istraga koji je vodio sa svojim timovima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Posle "Sablje" sve što imamo od dokumentacije sklonili smo na 7 mesta, da to bude neka vrsta zaštite, bezbednosti, jer smo mnogo puta doživeli da kada nešto u poslu treba da završimo, neko kaže: "Stani"! Ja sam sa kolegama preuzeo tu obavezu. Posle dešavanja "Generala papaje" sklonili smo i na 107 mesta. Jednostavno, ukoliko ovo ružno što smo doživljavali postane još gore, mogu i da kažem i da dokažem da postoje beleške o svemu. Da se ne nađemo na odstrelu bez dokaza - kaže Milović.

Tvrdi da su upravo posle te akcije počeli napadi.

foto: Reprint, Njuzvik

- Posle Sablje doživeo sam haos. Pisali su o meni budalaštine, da sam uzimao veliki novac, falsifikovao iskaze i iznuđivao ih. To mi je posle "Sablje" teže palo, nego ono štpo se kasnije dešavalo.

A desilo se mnogo toga. Da krenemo od perioda pre ubistva Zorana Đinđića.

- Ma... Da su hteli da rade kako smo mi krenuli ne bi Đinđić bipo ubijen. Oni da otimaju ljude po Srbiji i naplaćuju otkup - komentariše Roćko, misleći na Zemunski klan i nastavlja:

- A onda odjednom vaskrsenje, pustiše ih iz zatvora, a mi nemamo kud. saznajemo da su hteli da nas hapse pa smo se organizovali. Bilo je raznih farsi, tužbi, zamalo da zaglavimo u zatvoru. Iščupali smo se na kraju - dodao je on.

Kompletan intervju sa bivšim visokim oficirom srpske policije pročitajte u mesečniku Njuzvik!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.