NEMA VIŠE KARATA SA POPUSTOM: Poskupeo međugradski prevoz u Nišu, uskoro poskupljenje gradskog i prigradskog!
Autobus, Foto: Printscreen

užas

NEMA VIŠE KARATA SA POPUSTOM: Poskupeo međugradski prevoz u Nišu, uskoro poskupljenje gradskog i prigradskog!

Putnike su proteklih dana više cene sačekale u autobusima prilikom kupovine karata, a to preduzeće ne najavljuje poskupljenja

Objavljeno:

Gradski i prigradski prevoz u Nišu će od 1. juna poskupeti za trećinu, a gotovo za četvrtinu već su poskupele karte u medjugradskom prevozu "Niš-eskpresa", koji je na mnogim linijama na jugu Srbije jedini prevoznik.

Putnike su proteklih dana više cene sačekale u autobusima prilikom kupovine karata, a to preduzeće ne najavljuje poskupljenja.

Na sajtu „Niš-eskpresa“ najavljeno je da u autobusima više ne mogu da kupuju karte sa popustom koji važe za studente i penzionere.

Karte sa popustom mogu sada da se kupe samo na autobuskim stanicama i poslovnicama, a najveći broj stanovnika na jugu Srbije živi u mestima gde nema autobuskih stanica i poslovnica koje bi ih prodavale.

Na sajtu grada Niša ranije ovog meseca objavljena odluka Gradskog veća kojom se odobrava poskupljenje karata u gradskom i prigradskom prevozu u proseku za 33 odsto.

Karta za jednu vožnju u prvoj zoni koštaće ubuduće 80 dinara, umesto dosadašnjih 60 dinara, za drugu zonu biće 105 dinara a sada je 80 dinara, a karta za treću zonu koštaće 120 dinara umesto sadašnjih 90.

Zaposleni će počev od 1. juna mesečnu karticu za prevoz u prvoj zoni plaćati 2.640 dinara, u drugoj zoni će koštati 3.510 dinara, a u trećoj zoni 4.410 dinara.

Mesečna karta za djake i studente koštaće u prvoj zoni 1.850 dinara, u drugoj zoni 2.460 dinara, a u trećoj zoni 3.085 dinara.

Zaposleni su do sada mesečne karte za prevoz u prvoj zoni plaćali 1.980 dinara, za prevoz u drugoj zoni 2.635 a za prevoz u tećoj zoni 3.305.

Učenici i studenti plaćali su mesečne karte u prvoj zoni 1.385 dinara, u drugoj zoni 1.845 a u trećoj zoni 2.135.

Sredinom prošlog meseca u Nišu je poskupeo i taksi prevoz, umesto 110 dinara - taksisti sada početnu cenu vožnje naplaćuju 130 dinara.

Kilometar vožnje taksijem u gradu od 6 do 22 sata košta 40 dinara, 50 dinara kilometar vožnje od 22 sata do 6 sati, nedeljom i državnim praznicima, a vožnja van grada je 65 dinara po kilometru.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.