Obustavljena istraga protiv Dinkića zbog zloupotrebe položaja!
Foto: Beta

nevin?

Obustavljena istraga protiv Dinkića zbog zloupotrebe položaja!

Tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo je istragu protiv Mlađana Dinkića koji se teretio za zloupotrebu službenog položaja pri sklapanju sporazuma sa bankama kojima je, bez naknade, na period od tri godine data na korišćenje imovina tadašnje Savezne Republike Jugoslavije
Objavljeno: 13:46h

Istraga je trajala od 30. decembra 2014. zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja a čiji je predmet bio zaključenje sporazuma sa 13 poslovnih banaka kojima im je krajem 2002 godine bez naknade na period od tri godine data na korišćenje imovina tadašnje Savezne Republike Jugoslavije koju je koristila Narodna banka Jugoslavije-Zavod za obračun i plaćanje i to službene prostorije sa kompletnom opremom, uz obavezu poslovnih banaka da na osnovu ovih sporazuma preuzmu u radni odnos određeni broj zaposlenih iz Narodne banke Jugoslavije-Zavoda za obračun i plaćanje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako je navedeno u saopštenju Tužilaštva, dokazi prikupljeni tokom istrage proizlazi da se u radnjama Dinkića ne stiču svi elementi krivičnog dela.

“Rezultati sprovedene istrage ukazuju da je zaključenim sporazumima iznos izmakle dobiti u vidu neplaćene zakupnine od strane poslovnih banaka za korišćenje poslovnih prostora i opreme u vlasništvu tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, manji od iznosa otpremnine propisane zakonom koju bi Narodna banka Jugoslavije morala isplatiti za zaposlene koje su preuzele poslovne banke, a koji bi ostali neraspoređeni usled Zakonom o platnom prometu propisanog ukidanja Zavoda za obračun i plaćanje”.

(Espreso.co.rs / n1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.