Dečak NIKAD NEĆE ZABORAVITI ZLOSTAVLJANJE SVEŠTENIKA: Sa IQ-om 118 zauvek će pamtiti užas!
Foto: Ilustracija, Shuterstock

UŽAS U TRSTENIKU

Dečak NIKAD NEĆE ZABORAVITI ZLOSTAVLJANJE SVEŠTENIKA: Sa IQ-om 118 zauvek će pamtiti užas!

Dečak se majci poverio da ga "čiča presvlači", ali i da su se zajedno tuširali, kao i da je sveštenik tražio od njega da mu sapunja određeni deo tela
Objavljeno:

Zbog optužbe da je vršio nedozvoljene polne radnje nad dvoipogodišnjim detetom, tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv sveštenika Kruševačke eparhije D. S. U istom slučaju, u parničnom postupku na osnovu tužbe majke dečaka M. S., sveštenik je osuđen i zabranjeno mu je da detetu prilazi na manje od 50 metara.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Seksualno zlostavljanje otpočelo je polovinom aprila 2014. u parohijskoj kući u Trsteniku, kada je dečak imao nešto više od dve godine, i trajalo je osam meseci!

- Suprug i ja smo razvedeni, a naš sin je vikendom išao kod oca. Dešavalo se da moj bivši muž ode na pecanje, a onda je dečak bio sam sa stricem. Tek posle nekoliko meseci sam kroz priču koju je ispričao meni, mojoj sestri i majci saznala šta se dešava - priča M. S.

Dečak se majci poverio da ga "čiča presvlači", ali i da su se zajedno tuširali, kao i da je sveštenik tražio od njega da mu sapunja određeni deo tela.

- Odmah sam ga odvela kod pedijatra, koji nas je uputio kod psihologa i psihijatra. Obavestila sam tužilaštvo i podnela privatnu tužbu. Za više od dve godine moj sin je čak pet puta veštačen. Stručnjaci iz Beograda uradili su i superveštačenje i svaki put je davao identičnu izjavu. Vodili smo ga i kod terapeuta jer je bio vidno traumatizovan. Stručnjaci su utvrdili da ima IQ 118 i da zbog toga teško može da zaboravi šta mu se dogodilo - nastavlja priču dečakova majka.

Crkva ga unapredila?!

„Moj bivši dever je u vreme kada je zlostavljao mog sina bio đakon, a u međuvremenu je postao sveštenik i dobio je mesto u manastiru u blizini Trstenika“, kaže M. S.

Kako smo saznali, sveštenik D. S. ima dva mala deteta. Jedno je dobio otprilike u vreme kada se dogodio slučaj sa bratancem, a drugo nedavno.

Protiv D. S. je postupak pokrenulo i Osnovno javno tužilaštvo u Trsteniku. Do sada su u tom procesu održana dva ročišta, a naredno je zakazano za februar.

- Advokati odbrane insistiraju na tome da moj sin ponovo svedoči, iako su stručnjaci zaključili da bi to za njega bila nova trauma i podsećanje na ono što je preživeo - dodaje M. S. koja za bivšeg muža kaže da je lečeni alkoholičar i da se tokom čitavog slučaja držao uglavnom po strani ili je podržavao brata.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.