TUŽILAŠTVO PODNELO OPTUŽNI PREDLOG PROTIV ŠARIĆEVOG POLICAJCA!
Darko Šarić i Stojanović, Foto: Društvene mreže, Nemanja Nikolić

ŠOK

TUŽILAŠTVO PODNELO OPTUŽNI PREDLOG PROTIV ŠARIĆEVOG POLICAJCA!

Oni su po privođenju negirali izvršenje dela, ali im je određen pritvor od 30 dana

Objavljeno:

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv policajaca Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića, koji su inače i međuvremenu uhapšeni kao pripadnici Šarićevog klana, zbog učestvovanja u tuči, gde se Radovanoviću na teret stavlja i krivično delo teška telesna povreda.

Njima je optužnim predlogom stavljeno na teret da su 21. februara ove godine izazvali tuču i pretukli saizvršilaštvu, izazivanjem tuče i pretukli kolegu Milana Vukovića, inače načelnika u Interpolu.

Stojanović je, kako se navodi, prišao oštećenom Vukoviću, koji je sedeo u bašti jednog ugostiteljskog objekta, i najpre ga verbalno napao, zbog čega ga je oštećeni Vuković odgurnuo. Nakon toga se Stojanović vratio na lice mesta sa Radovanovićem, gde su se potukli. Radovanović je oštećenom tom prilikom naneo nekoliko lakših i jednu tešku telesnu povredu, a kada je pao, napadači su se udaljili iz kafića.

Oni su po privođenju negirali izvršenje dela, ali im je određen pritvor od 30 dana.

Tada su pretreseni i njihovi stanovi, a kod Radovanovića je nađena lovačka puška, za koju nije imao dozvolu, pa je formiran poseban predmet zbog postojanja osnova sumnje da je učinjeno krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U toku dokaznog postupka, ispitani su svedok oštećeni Vuković i još dva svedoka, i pribavljeni su video zapisi kamera sa mesta događaja.

Tužilaštvo je za Stojanovića predložilo Sudu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci, a za Radovanovića u trajanju od dve godine.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.