DIJANA HRKALOVIĆ IZNELA ODBRANU!
Dijana Hrkalović, Foto: Stefan Stojanović, Ana Paunković

šok

DIJANA HRKALOVIĆ IZNELA ODBRANU!

Prethodno je u sud stigao i njen branilac, advokat Vladimir Djukanović

Objavljeno: 16:35h

Dijana Hrkalović negirala je danas pred Specijalnim sudom krivično delo koje joj se stavlja na teret. Svoju krivicu negirali su i, takođe optuženi, Dejan Milenković i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Kako se saznaje, na današnjem suđenju uvodnu reč daće samo Tužilaštvo za orgnaizovani kriminal, a odbrana će svoju uvodnu reč dati na sledećem pretresu, na molbu branioca Dijane Hrkalović, advokata Vladimira Đukanovića. Sud je ovo prihvatio.

Podsetimo, bivšoj državnoj sekretarki MUP u Specijalnom sudu danas je počelo suđenje zbog sumnje da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.

Hrkalović je u sud došla pola sata pre početka suđenja, sama, sa slobode, odnosno iz kućnog pritvora, koji joj je 31. marta određen uz elektronski nadzor, kao zamena za pritvor u kojem je bila od kraja decembra.

Prethodno je u sud stigao i njen branilac, advokat Vladimir Djukanović.

Na optuženičkoj klupi sa Hrkalović naći će se još dvojica bivših policajaca koji se takođe brane sa slobode.

Hrkalovićeva je suđenje čekala vidno raspoložena, te se smejala sa svojim advokatom Đukanovićem.

Dijana Hrkalović
foto: Stefan Stojanović

U sud su stigli i, takođe, optuženi bivši načelnik Odeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Šušnjić je do početka suđenja stajao u hodniku, nedaleko od Hrkalovićeve, sa svojim advokatom, ali međusobno nisu razgovarali. On je izgledao nervozno, dok se Hrkalovićeva opušteno smejala.

Ispod stola je nogom pokušavala da skriva zglob na kom nosi nanogicu.

Na suđenju se očekivala uvodna izlaganja tužilaštva i branilaca Hrkalovićeve, a ona će imati priliku da se kratko izjasni da li priznaje krivično delo ili ne. Međutim, suđenje je krenulo uvodnim rečima tužilaštva za organzovani kriminal, dok će odbrana svoju uvodni reč dati na sledećem pretresu, na molbu branioca Dijane Hralović, advokata Vladimira Đukanovića.

Detaljnu odbranu izneće u nastavku suđenja po okončanju uvodnih reči.

Hrkalović se tereti i da je sa bivšim načelnikom Policijske uprave Novi Sad Miloradom Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza, tamo počinjenih, krivičnih dela.

Optužnim predlogom Hrkalovićevu tereti da je Šušnjiću nakon ponošenja krivične prijave Želimira Kreštelice 1. decembra 2017. godine protiv Eleza, tražila da se na mere tajnog nadzora stavi Elez.

1 / 5 Foto: Ana Paunković

Na taj način su, kako se sumnja, uticali da Elez ne dođe pod obradu drugih policijskih odeljenja, te da se spreči da se prema njemu obave druge mere poput tajne pratnje.

Sve navode krivičnih prijava protiv nje, Hrkalovićeva je negirala na saslušanjima u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Šušnjić se takođe tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.