SRPSKI SVEŠTENIK OSUĐEN ZBOG PEDOFILIJE! Vodio devojčicu u berbu malina, kupovao joj kredit, a onda...
Foto: SPC.RS

sramno!

SRPSKI SVEŠTENIK OSUĐEN ZBOG PEDOFILIJE! Vodio devojčicu u berbu malina, kupovao joj kredit, a onda...

Osnovni sud u Prokuplju osudio je sveštenika Srpske pravoslavne crkve za krivično delo "nedozvoljene polne radnje"
Objavljeno: 17:13h

Protojerej stavrofor Miroljub Stojanović (69), starešina Hrama Svetog Pantelejmona u Nišu, osuđen je sredinom 2013. godine nepravosnažnom presudom na zatvorsku kaznu od godinu dana jer je počinio krivično delo “nedozvoljene polne radnje” nad maloletnom devojčicom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U presudi se navodi da je Stojanović maloletnu M.S. 2007. i 2008. godine vodio u berbu višanja. Ona je tada imala 11 ili 12 godina. Dodaje se da je Stojanović oštećenoj M.S. i drugoj deci tokom 2007. godine uplaćivao kredit za mobilni telefon i “nikada nije tražio da se od njihovih zarada odbije vrednost koju im je uplatio za kredit”.

foto: SPC.RS printscreen

– Okrivljeni Stojanović Miroljub je tačno neutvrđenih dana tokom jula meseca 2008. godine i jula meseca 2009. godine, u (cenzurisano ime sela), u nameri zadovoljenja svog polnog nagona, vršio polne radnje nad oštećenom, tako što je tokom jula meseca 2008. godine, prilikom prevoza višanja na frezi, istu uhvatio rukom za prepone, dok je na frezi sedela pored njega a sledeće 2009. godine u ustom periodu, u vreme berbe višanja, nakon što je oštećenoj M. više puta uplaćivao kredit za mobilni telefon istu pozvao kod njegove kuće u (cenzurisano ime sela) radi preuzimanja rakije i vina, a kada je ona došla, uz ponuđeno piće zahtevao da ga oštećena zagrli i poljubi, a nakon što je ona to odbila, istu protivno njenoj volji poljubio u predeo usta – stoji u presudi.

foto: Stock

Ona je još rekla da je sveštenik tada ustao i rekao joj da ga zagrli, dodajući da je tada verovatno bio pijan jer je popio čašu piva.

Rekla je da ga nije zaglila, pa je tada on prišao njoj i zagrlio je i rekao joj da ga poljubi, što ona nije prihvaila, piše Teleprompter.

- … ali je on pokušao nju da poljubi i dodirnuo joj je svojim usnama polovinu njenih usana. … Dalje navodi da je po dolasku kući bacila flaše i polomila ih a zatim je prala usne jer joj nije bilo prijatno da je poljubi deda i sveštenik – navodi se u obrazloženju presude.

Majka maloletne devojčice ispričala je da je posle tog incidenta više puta pokušala telefonom da stupi u kontakt sa Stojanovićem, ali joj se nije javljao.

Kada ga je jednom prilikom srela na ulici i pitala ga zašto je učinio to što je učinio, sveštenik joj je odgoviro da je “nju učio samo kako se ljubi“.

foto: AP / Luis Hidalgo

Maloletna devojčica je opisala i incident koji se dogodio kada je imala svega 12 godina.

-… takođe u periodu berbe višanja, kada su ona i njeni roditelji bili u berbi kod okrivljenog, ona jednog poslepodneva, kada su išli po gajbe, sela u frezu, napred pored Miroljuba i tada je on nju uhvatio za preponu i pitao je kakve filmove gleda, držeći neko vreme ruku u preponskom delu njegovog tela, dok je drugom rukom upravljao frezom – rekla je maloletna M.S. na sudu.

Odbrana okrivljenog tvrdila je da je maloletna M.S. sve izmislila, dok su psiholozi iz Centra za socijalni rad tvrdili da maloletna devojčica detaljan opis događa nije mogla da izmisli.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.