KRIMINOLOG OBJASNIO: Zašto su za 4 dana 2 policijska službenika digla ruku na sebe?
Policija, Foto: Ana Paunković

ŠOKANTNO!

KRIMINOLOG OBJASNIO: Zašto su za 4 dana 2 policijska službenika digla ruku na sebe?

Kriminolog Dobrivoje Radovanović objašnjava da policajci, prilikom upisivanja škole i obavljanja posla, prolaze kroz selekciju čiji su sastavni deo psihološke provere

Objavljeno:

U roku od četiri dana došlo je do dva pokušaja samoubistva od strane policijskih službenika. Prvo je policajac u Ulici narodnih heroja 9. marta pucao sebi u glavu, da bi potom, 13. marta, policajka J. I. (22) iz Niša, pucala sebi u srce.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović objašnjava za Telegraf.rs da policajci, prilikom upisivanja škole i obavljanja posla, prolaze kroz selekciju čiji su sastavni deo psihološke provere.

- Ispituje se stabilnost njihove ličnosti, odnosno da li je prisutna depresivnost koja je veoma bitna jer može da pomogne u prevenciji samoubistva. Takođe se ispituje i agresivnost, kako bi se znali da li može da dodđe do sukoba sa drugima. To što je neko prošao proveru, ne znači da se struktura njegove ličnosti neće promeniti sa promenom okolnosti, odnosno da oni neće da postanu depresivni i pokušaju da naude sebi - objašnjava Radovanović.

On ističe da nijedna osobina ličnosti nije nepromenljiva i da su sve podložne spoljašnjem uticaju.

- Policajci su konstantno izloženi stresovima i traumama. U slučaju devojke, zbog njenih godina, verovatno je uzrok neki jak lični problem. Nesrećna ljubav u tim godinama vodi ka depresiji. Osim toga, uzrok može da bude i otkrivena bolest. Uvek se zapitam kako to društvo ne primeti da je neko u problemu i kako toj osobi ne sugeriše da ode kod stručnjaka u MUP. Njihovi stručnjaci zaista su izvanredni i mogli bi da im pomognu - zaključuje kriminolog.

Podsećamo, policajac iz Novog Beograda, pucao je sebi u glavu iz službenog pištolja u stanu, gde je pronađena jedna čaura. Inspektori su obavili razgovor sa njegovom suprugom koja je rekla da je poslednjih dana imao psihičke probleme.

On je 14. marta preminuo u Urgentnom centru od posledica povrede.

Niška policajka je iz pištolja CZ 99 pucala sebi u grudi, ciljajući srce, u automobilu "BMW" koji je pronađen u Ulici Srđana Aleksića.

1 / 8 Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

- Pored nje je u trenutku ranjavanja bio mladić D. I. (22). Policija je u vozilu pronašla oružje, njenu patiku i jednu čauru. U vozačevom sedištu uočena je rupa od ispaljenog metka - rekao je naš izvor blizak istrazi.

Nesrećna devojka u teškom stanju primljena je u bolnicu u Nišu.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, metak joj je prošao kroz dojku, a zbog težine povrede lekari su morali da je odstrane deo pluća. Policija je obavila razgovor sa očevicem D.I. , a sa ranjenom policajkom još ne jer je u teškom stanju.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.