PAO SRBIN U AMSTERDAMU! Policiji bio sumnjiv, pa je usledio pretres, a onda ŠOK!
Ilustracija, Foto: Profimedia

akcija policije

PAO SRBIN U AMSTERDAMU! Policiji bio sumnjiv, pa je usledio pretres, a onda ŠOK!

Osumnjičeni Srbin je u utorak, 8. marta, priveden istražnom sudiji Državnog javnog tužilaštva, i određen mu je pritvor do 14 dana

Objavljeno:

Nakon "sumnjivog susreta" Srbina (40) i muškarca iz Roterdama (26) u Amsterdamu, agenti Službe za infrastrukturu rešili su da ispitaju situaciju koja ih je dovela do višemilionskog otkrića.

Naime, nakon susreta dvojice muškaraca, čovek iz Roterdama se odvezao vozilom. Policajci su pregledali ovo vozilo, ali nisu pronašli ništa značajno.

Nakratko je praćen i muškarac iz Srbije. On je ušao u kuću u centru Amsterdama. Kada je kasnije izašao, policajci su ga proverili. Nije dao nikakvu logičnu izjavu o svom boravku u toj kući, a inače, na toj adresi niko nije bio prijavljen. Policija je odlučila da ipak proveri kuću, piše politie.nl.

"Višemilionski ulov"

Odmah po ulasku u kuću, agenti su zatekli mnoštvo novčanica. To je bio razlog da se od istražnog sudije zatraži dozvola za pretres imovine.

Na kraju pretresa, službenici su u kući pronašli više od pet miliona evra gotovine. Ovo je najveći novčani iznos koji je Nacionalna jedinica pronašla ove godine.

Pored novca, u kući se nalazilo i desetine kilograma droge - verovatno kokaina - i vatreno oružje. Kuća je verovatno korišćena kao neka vrsta skrovišta.

Osumnjičeni Srbin je u utorak, 8. marta, priveden istražnom sudiji Državnog javnog tužilaštva, i određen mu je pritvor do 14 dana.

Dalju istragu obaviće Odeljenje za istragu Službe za infrastrukturu.

Bonus video:

00:14

Mesto ubistva mladića iz Niša

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.