SRBIJA NEMA PROBLEMA SA SNABDEVANJEM: Bez panike OKO GORIVA
Gorivo, Foto: Profimedia

NEMA BRIGA

SRBIJA NEMA PROBLEMA SA SNABDEVANJEM: Bez panike OKO GORIVA

Reč je o benzinu evropremijum BMB 95, koji ne može da bude skuplji od 171 dinar po litru, i evrodizela od 179 dinara po litru

Objavljeno:

Svega ima u dovoljnim količinama, Srbija apsolutnog nema nikakvog problema sa snabdevanjem naftnim derivatima, saznaje se u Vladi Srbije.

Trenutno, očigledno se namerno širi panika, što je stvorili bespotrebne gužve na pojedinim pumpama.

1 / 4 Foto: Dragana Udovičić

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć jasno rekao da su obezbeđene dovoljne količine nafte i da građani ne moraju da hrle na benzinske pumpe, pojedine kompanije pokušale su da veštački izazovu nestašice ograničenjem prodaje goriva čije su cene zamrznute do 14. marta.

Ovakvi potezi su u suprotnosti sa Uredbom Vlade u kojoj je naftašima jasno stavljeno do znanja da ne smeju da izazivaju veštačke nestašice. Prema tom dokumentu, privredni subjekti koji se bavi prometom goriva ne smeju isporučivati navedena goriva u količinama manjim od prosečnih u poslednjih 12 meseci.

- Oni koji postupe drugačije platiće novčanu kaznu u iznosu od 100.000 do 2.000.000 dinara, a uz novčanu kaznu može se izreći i mera zabrane rada u trajanju od 6 meseci do godinu dana - piše u Uredbi.

Benzin
foto: Profimedia

Reč je o benzinu evropremijum BMB 95, koji ne može da bude skuplji od 171 dinar po litru, i evrodizela od 179 dinara po litru.

Upravo za te kategorije su pojedine kompanije danas ograničile prodaju na 20 litara za automobile po rezervoaru, 50 litara za traktore i 100 litara za kamione, bar je takva informacija kružila društvenim mrežama.

Istovremeno zabranile su i sipanje evrodizela u kanistere i bidone bez obzira na ovlašćenja koja im to omogućavaju.

Bar tako stoji u dopisima nekih naftnih kompanija koje su pod oznakom “hitno” dostavile svojim prodajnim mrežama. Neki od takvih dokumenata su danas kružili društvenim mrežama.

(Espreso / Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.