Vrlo mladi i vrlo bogati: Oni su svoje milijarde zaradili sami! (FOTO)

SVE SE MOŽE KAD SE HOĆE

Vrlo mladi i vrlo bogati: Oni su svoje milijarde zaradili sami! (FOTO)

Na ovoj listi nalaze se truli bogataši u svojim tridesetim koji sve što su stekli duguju sopstvenom znoju
Objavljeno: 16:34h

Od početka su verovali u sebe i jako mladi su se posvetili biznisu. Donosimo vam listu milijardera u tridesetim koji svoje bogatstvo duguju samo svom radu i trudu. Ovo je rekord! Odlepićete kad čujete koliko dnevno zaradi Tejlor Svift! (FOTO)​ Nathan Blecharczyk (31) Ovaj mladić je jedan od osnivača i izvršni direktor Airbnba (skraćeno od Air Bed & Breakfast)kompnije koja je namenjena ljudima da iznajme svoje nekretnine, ali i unajme tuđe. U ponudi nisu hoteli i hosteli već privatni apartmani, sobe, kuće, stanovi, brodovi. Na samom početku ove godine, po proračunima od dana osnivanja ove kompanije 2008. godine, preko 30 miliona ljudi je koristilo njihove usluge. On ima ukupnu vrednost od 1,9 milijardi dolara. Elizabeth Holmes (31)

Printscreen/Youtube
Njena kompanija trenutno vredi deset milijardi dolara i šamar je u lice svima koji su je 2004. odgovarali od napuštanja studija hemije kako bi osnovala svoj privatni biznis. Elizabeth Holmes osnovala je kompaniju za brzetestove krvi kad je imala samo 19 godina. Njena firma danas vredi oko 10 milijardi dolara i ima 500 zaposlenih. Napravila je i apoteke kao podbrend. Godišnje se samo u SAD-u, naime, napravi milijarda analiza krvi. Evan Spiegel (25)
Wikipedia
Najmlađi američki milijarder je Evan Spiegel. 'Težak' je 1,5 milijardi dolara. Osnivač je i direktor Snapchata, aplikacije za foto poruke. Snapchat je počeo kao projekat napravljen za vreme studija Stenfordu, a kako se projekat razvijao postajao je sve popularniji kod studenata. Spiegel je ubrzo shvatio da može da se obogati, pa ga je lansirao i široj javnosti. Sada ta je aplikacija vredna 10 milijardi dolara i jedna je od najprodavanijih aplikacija.

Pavel Durov (31)
Wikipedia
jedan od osnivača popularne ruske društvene mreže VKontakte, koja je uspešno preuzela primat od Facebooka u svojoj zemlji Rusiju krajem prošle godine tvrdeći da vlast želi preuzeti kontrolu nad njegovom kompanijom Maxim Nogotkov (38)
Printscreen/Youtube
Maxim Nogotkov, trgovac visokom tehnologijom, bankar i investitor, postao je prvi Rus koji je dospeo na Forbsovu listu mladih milijardera doživeo prodajući digitrone, stereo uređaje i drugu elektronsku opremu u jednom moskovskom trgovačkom centru Žeđ za uspehom bila je toliko snažna da je, usprkos visokim ocenama, napustio fakultet da bi se okrenuo biznisu. 24sata.hr

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.