SVI MORAMO DA PLATIMO 240 EVRA: Srbi vraćaju dug javnih preduzeća!

A KO NAS JE PITAO

SVI MORAMO DA PLATIMO 240 EVRA: Srbi vraćaju dug javnih preduzeća!

Zbog sve lošijih poslovnih rezultata javnih preduzeća, čak tri četvrtine garancija je aktivirano, pa je na teret poreskih obveznika direktno palo vraćanje 199 milijardi dinara
Objavljeno: 18:18h

Građani Srbije moraće da vrate 199 milijardi dinara, odnosno 1,66 milijardi evra kredita koje su u prethodnom periodu pozajmili direktori javnih preduzeća. Iako poreski obveznici nisu donosili odluke o zaduživanju firmi u državnom vlasništvu, već je to činilo njihovo rukovodstvo, na teret svakog građanina u proseku je palo vraćanje oko 240 evra zajma. Evo koje su se firme najviše zaduživale:

Foto: Pištaljka Prema podacima Ministarstva finansija, ukupni garantovani dug na kraju avgusta iznosio je 275,47 milijardi dinara. Prilikom uzimanja kredita, država je dala garanciju da će, u slučaju da te firme ne budu u stanju da ih uredno izmiruju, ona to učiniti za njih, piše portal Pištaljka. Problem je što je zbog sve lošijih poslovnih rezultata javnih preduzeća, čak tri četvrtine garancija aktivirano, pa je na teret poreskih obveznika direktno palo vraćanje 199 milijardi dinara. Firme u državnom vlasništvu redovno servisiraju svega 76 milijardi dinara zajma. (Espreso.co.rs / Izvor: Pištaljka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.