Planine omiljene, a zamerke na... ŠTA TURISTIMA NAJVIŠE SMETA U SRBIJI? (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

Ponuda raste iz godine u godinu!

Planine omiljene, a zamerke na... ŠTA TURISTIMA NAJVIŠE SMETA U SRBIJI? (VIDEO)

Pomoćnica ministra turizma Srbije Renata Pindžo ocenila je da će 2016. godina biti rekordna po turizmu i da će devizni prililiv premašiti milijardu evra
Objavljeno:

Ona je na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije rekla da raste broj i domaćih i stranih turista.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Po statističkim poodacima, u Srbiji je od januara do kraja septembra ove godine boravilo 2,13 miliona turista, što je 12 odsto više nego u istom periodu prethodne godine. Domaćih turista je bilo oko 1,15 miliona, 13 odsto više nego u prvih devet meseci 2015. godine, a inostranih više od 977.000, što je povećanje od 11 procenata.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović je rekla da je su prošle godine prvi put banje uključene u promotivnu kampanju. - Kampanja "Srbija sve što volim" ima ponešto za svačiji ukus. Akcenat je uglavnom na planinama, ali od prošle godine i banjama - rekla je Labović. Direktor Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije Georgi Genov je rekao da će ugostiteljski i smeštajni kapacitet nastaviti da raste sledećih godina.

DOBRA VEST: Sledeće godine manji porezi na plate! Genov je istakao da gosti ugostiteljske objekte u Srbiji ocenjuju visokim ocenama, ali imaju zamerke na opšti izgled turističih mesta. On je ukazao da treba smanjiti PDV na hranu, jer smatra da će onda veći broj ugostiteljskih objekata ući u legalne tokove.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.